Svar: Frugt - nej tak.....?
Kære Sanne
Det er de færreste børn som ikke spiser frugt - men det sker da at jeg hører om det fænomen ... :)
Drikker han juice? Det kan være en måde at få lidt frugt i ham på og du kan købe forskellige former for juice, så han på den måde får lidt variation og lidt ekstra vitaminer.
En gammeldags frugtgrød med mælk er også nogle gange et hit hos børn der ikke vil spise frisk frugt. Det kan være alle former for frugtgrød, æblegrød, abrikosgrød, jordbærgrød, rabarbergrød osv. Du kan købe det færdigt eller lave det selv. Og så lidt mælk eller lidt fløde på toppen - måske glider det ned :)
Det er vigtigt, at man både spiser frugt og grønt og at man varierer mellem forskellige slags frugter og grøntsager. Det er nemlig ikke muligt at udpege enkelte typer frugt eller grønt som særligt gavnlige. Frugt og grønt er vigtige kilder til blandt andet C-vitamin, beta-karoten, E-vitamin, B6-vitamin, folat, magnesium, jern og kalium. Men indholdet af vitaminer og mineraler varierer meget fra den ...
... ene type frugt eller grøntsag til den anden. Det betyder at en frugt kan være rig på det ene vitamin, men ikke indeholde særlig meget af et andet. Man siger at der i frugter og i grøntsager findes over 5000 forskellige stoffer, som kan have en sundhedsmæssig betydning.
Nogle børn vil også gerne spise frugt og grønt, hvis de kan få det i form af smoothies og du kan her med fordel blande netop både frugter og grøntsager for at få variationen ind. Det der er med smoothies er, at man skal huske at de ofte drikkes over længere tid og syren i frugterne sammen med frugtsukkeret kan give tandskader. Derfor er det vigtigt at han får det som en drik/mellemmåltid og ikke render og nipper af glasset hele tiden. Det kan også være en fordel at tilsætte A38, fordi det neutraliserer syren lidt.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis du slet ikke kan få ham til at spise frugt og han ikke spiser særlig meget grønt, så vil det være rigtig godt at supplere hans kost med en multivitamin-tyggetablet :)
Fortsat held og lykke og god appetit :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Udstyr til nyfødt - tjekliste
Når du er gravid og første gang besøger en babyudstyrsforretning, så kan du blive helt svimmel over alt det udstyr du kan købe. Tænk fremad når du skal vælge - meget babyudstyr er dyrt og bruges kun i kort tid. Derfor kan visse ting med fordel købes brugt, eller måske kan I låne eller arve. Det kan godt betale sig.
En tjekliste over babyudstyr, som kan være godt have have klar før fødslen:
- Autostol - nødvendigt, hvis I skal fragte baby i bil fra sygehuset og...
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.