Brev:
Tip til renlighed
Kære Helen
Jeg skriver til dig for at få et tip til at hjælpe min pige på næste 3½ år med at lave stort på toilettet. Hun har i mange måneder tisset på toilettet uden problemer og hun tisser aldrig i bukserne herhjemme. Hun tisser dog i bukserne i børnehaven, sikkert en kombination af utryghed ved de åbne toiletter og optagethed af leg. Men også der siger de, at det går bedre.
Min tanke er at hun er meget klar til at lave stort på toilettet. Hun har fuldstændig styr på hvornår det skal laves og beder altid om en ble i god tid. Dertil kommer at hun taler en del om det. Derudover kan hun jo ikke lide at ligge på puslebordet og blive skiftet. Det lugter, siger hun og der forekommer mig, at hun synes det er lidt pinligt. Hun er selvfølgelig også mere bevidst nu og virker som en både kvik og sensitiv pige.
Vi har været meget forsigtige med ikke at presse hende, så forsigtige, at jeg nu føler at vi svigter hende lidt, hvis vi ikke snart hjælper hende aktivt og bare venter på hun selv siger til eller tager initiativ.
Umiddelbart fungerer det jo fint. Hun kommer hjem fra børnehave, beder om ble og film på tv og så laver hun stort. Hun siger f.eks.: jeg vil hjem og pølse og se tv :) Da vi lever meget regelmæssigt, så fungerer det jo umiddelbart. Og hun synes det er er ...
... ret hyggeligt og kunne sikkert blive ved med det.
Problemet opstår når vi får gæster, så vil hun ikke lave i bleen og prøver at smide folk ud - eller når vi er ude, så holder hun sig og får ondt i maven og bliver ked af det, selvom jeg siger hun godt må lave i bleen. Og hun vil heller ikke lave i bleen i børnehaven. (jeg tænker mig, at det hele kommer til at tage lang tid dernede. De har ikke helt ressourcerne til at hjælpe, så det skal komme hjemmefra, hvilket jo er fint) Endnu værre. da vi var på en uges ferie. Der ville hun slet ikke og havde totalt hård mave hele ugen. Jeg tror hun har brug for at kunne gå afsides og lave og måske opbygge et ritual der i stedet.
Problemet er så at hun siger NEJ, når jeg spørger hende. Og jeg tror jo ikke på at presse hende. Men alligevel. Vi motiverede jo hende til at tisse, så er der ikke et eller andet vi kan gøre. Jeg synes, at alle dem der har lokket med gaver, eller insiteret ved at tage bleen fra dem og lign. har renlige børn.
Vi skal snart holde 3 ugers ferie. Har du et godt konkret råd til en mere tydelig motivation af hende. Hun virker tryg på både toilet og potte. Hvis det hurtigt bliver tydeligt, at hun reagerer negativt på det, må vi jo gå tilbage til ventestrategien.
På forhånd tak
Med venlig hilsen
Helle
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
15. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 10 mdr.
Hej Helen Jeg skriver til dig for at få lidt input til ny putterutine...
23. april 2024 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.
Hej igen Helen, Jeg sender dig et til brev med det samme med et helt andet...
Viden om børn:
Tun og børn
Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.
Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.
Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...
CE-mærket
Se efter CE-mærket når du køber legetøj
Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.
Du skal også være opmærksom på...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.