Brev:
Vågner meget tidligt - 8 mdr.
Hej Helen
Nu skriver jeg så igen :-) Vores skønne datter på snart 8 mdr er begyndt at vågne allerede ved 5-5.30 tiden om morgenen og vi kan ikke få hende til at sove igen.
Hun kommer i seng ved 19 tiden og sover senest 19.30. Den sidste uges tid er hun ikke vågnet for at blive ammet og det er jo helt fint. Men det er som om, at når hun så ikke vågner der om natten, så sover hun kun ca. 10 timer imodsætning til 11/11.5t da hun blev ammet om natten.
Om dagen sover hun 2-3 timer fordelt over 3 gange. Hun sover ikke lang tid ad gangen, heller ikke selvom jeg går med hende. Den sidste lur er altid meget kort 20-30 min og slutter ved 17 tiden senest.
I weekenden da hun vågnede lidt over 5 ammede jeg hende som jeg plejer og lagde hende ind, men ville slet ikke sove mere. Jeg synes ikke det virker som om at det er den store sult der er ...
... grunden. I morges vågnede hun ved 5.30 tiden og fik havregrød lidt i 7 efter vi havde prøvet at få hende til at sove uden held. Hun spiste ok, men det var ikke sådan at hun kastede sig over maden. (ammede hende ikke)
Når hun står op så tidligt, resulterer det jo så i, at hun skal sove igen allerede ved 8 tiden, og det gir en lidt dum rytme i løbet af dagen synes jeg. Hun får ikke spist frokost ved 11-12 etc. Ville gerne have en god spiserytme også med hovedmåltiderne på rimelig faste tidspunkter, så hun også er klar til at blive passet.
Hun spiser helt fint i løbet af dagen, morgenmad, frokost, aftensmad og afhængig af rytmen også mellemmåltid, typisk om eftermiddagen. Jeg ammer inden hun skal sove til natten og efter morgenmaden.
Skal hun senere i seng?
Har du nogle gode råd til at vi ikke skal starte dagen så tidligt?
Med venlig hilsen
Maria
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Orlov
Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.
I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.