Annonce

Annonce

Svar: Hvor skal hun bo hvis vi går fra hinanden?


3. maj 2010

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære triste mor

Tak for dit brev. Jeg er ked af at høre at I forældre overvejer at flytte fra hinanden, det er ikke en let beslutning, men trods alt nogle gange det bedste ...

Når forældrene bliver skilt, så vil børn uanset alder opleve et tab, og de vil helt naturligt reagere på dette. Når man ikke engang er 1½ år som jeres datter, så vil hun ikke kunne forstå hvad der sker, hun vil ikke kunne forholde sig til at den ene forældre mangler og at hun nogle dage skal være et sted og andre dage et andet sted. Hendes reaktioner kan være mange, det kan være en ekstra pylren, manglende overskud, at hun græder mere og virker mere urolig. Nogle børn reagerer også med at blive indelukket, de bliver mere stille osv. og atter andre reagerer meget fysisk, råber, skriger, sparker, bider - masser af reaktioner kan komme og det skal I naturligvis være forberedt på og også have overskud til at tackle.

Det vigtigste for mig at se, er at forældrene sørger for rent geografisk at bo i samme lokalmiljø. Det betyder utrolig meget, fordi barnets hverdag så kan være den samme. Børn har brug for de trygge rammer, der ligger i at kunne komme i samme ...


Annonce

... institution, lege med de samme venner og senere hen, kunne deltage i arrangementer, børnefødselsdage osv.

Når jeg har talt med skolebørn i skolesundhedsplejen, så er der ingen tvivl om at de skilsmissebørn som havde det allerbedst, det var de børn som kunne cykle hen til mor eller far, som det nu passede børnene det bedst. Den frihed der ligger i at kunne være hos den ene eller den anden, som man selv har brug for - den er utroligt vigtig.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Jeres datter har ikke behov for dette endnu, men det får hun. Og allerede nu, vil det være super dejligt for hende, at hun afleveres som hun plejer, at hun har en almindelig dagligdag og så hentes hun og afleveres hun så af enten mor eller far, alt efter hvor hun bor. Ligesom I skal deltage i vuggestuens aktiviteter osv.

Hvad der vil være bedst for jer omkring antal dage tør jeg ikke sige, nogle kører med en 7/7 ordning, andre har en 9/5 ordning og atter andre har aftaler om hver anden weekend osv. Det er meget forskelligt. Det vigtigste er at det er barnets tarv og barnets behov der kommer i første række :)

Jeg håber du kan bruge mine tanker videre, pas rigtig godt på hinanden og rigtig god weekend!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.

Indkøring af hjemmepasser

Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...

Læs hele brevet og Helens svar


28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Savl

Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.

Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.

I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...

Læs mere i Babylex

K-vitamin til baby

Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.

Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de gode smid-sutten-lidt-væk-råd. Det er gået over al forventning. Barnet har nu kun sut om natten og i yderste fortvivlelses-tilfælde - og det accepterer han faktisk. Godt du findes! Vi manglede lige det der bløde spark i måsen :)

Tak fra en glad mor


Annonce