Svar: Skære ned på amning
Kære M
Nogle børn vil naturligt selv begynde at trappe amningerne ned i takt med at de spiser mere og mere skemad, men mange gange må man som mor også prøve at springe en amning over. Mange børn vil nemlig, som du også oplever, naturligt tage fra, når de tilbydes brystet - men samtidig vil de ofte også acceptere ikke at blive ammet, hvis man lader være med at tilbyde. Så det er altså en balance man må finde.
Det er korrekt at det normalt vil være passende at amme 4 gange dagligt i 7 måneders alderen. Det sikrer barnet mælk nok og samtidig også plads til mere rigtig mad.
En plan for dagen ser nu således ud:
Tidlig morgen 05: Ammes og sover videre
Morgen 7.30-8: Havregrød, vand af kop.
Formiddag 9-9.30: Frugtmos (jerntilskud), frisk blød frugt i hånden at sutte på, vand af kop.
Puttes til formiddagslur uden amning
Frokost 11.30: Grøntsagsmos med kød eller fisk, suppleres med rugbrødsbjælker, agurk og lignende. Vand af kop.
Ammes og puttes til middagslur
Eftermiddag 15.30-16: Tilbydes lidt flerkornsgrød med frugtmos som topping, frisk frugt i hånden at sutte på, vand af kop. Amningen om eftermiddagen springes altså ofte over og det samme ...
... gør powernappen.
Aften 18: Grøntsagsmos med kød eller fisk, mere og mere udgangspunkt i familiemaden, det kan være ris med lidt sovs, indmaden af en frikadelle moset ned i grøntsagerne, lidt laks fra ovnen, kogte blomkål eller broccoli, en kartoffelbåd eller lignende at gumle på, vand af kop.
Ammes og puttes til natten ca kl. 19.30-20

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Sen aften 23-24: Ammes
som du kan se ligger de fire amninger altså tidlig morgen, inden middagslur, aften og sen aften. På den måde er de fint fordelt hele dagen igennem og din datter lærer nu stille og roligt at sove uden at blive ammet om formiddagen. Samtidig erstattes amningen om eftermiddagen af et grødmåltid - jeg skal dog her lige sige, at nogle vælger at bibeholde amning eftermiddag og hvis det fungerer bedst sådan i en periode, så er det naturligvis helt fint :)
Så om formiddagen skal du altså prøve at lægge hende til at sove uden og om eftermiddagen skal du prøve at få erstattet amningen af grød, så hun på den måde får grød to gange dagligt og grøntsagsmos to gange dagligt. Det sikrer hende en god variation af fødevarer, som hun har brug for nu :)
Håber at ovenstående hjælper videre på vej, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
29. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder - del 2
Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...
28. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder
Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
Viden om børn:
Proprioceptive sans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...
CE-mærket
Se efter CE-mærket når du køber legetøj
Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.
Du skal også være opmærksom på...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.