Annonce

Annonce

Brev:

Blefri - 3 år, 5 mdr.


30. april 2010

Kategori:
Alder:
3 år, 5 mdr.

Blefri - 3 år, 5 mdr.

Kære Helen

Så er vi blevet fire i familien... desværre blev lillebror født 6 uger for tidligt (som sin storebror) hvilket har betydet at familien i længere tid har været adskilt, med mor og lillebror på hospitalet og far og storebror derhjemme. De har dog været på besøg med overnatning et par gange.

Nu er familien atter samlet og vi har forsøgt at normalisere forholdene så godt som muligt igen. Det er jo ikke helt nemt at få en hverdag til at fungere igen efter sådan en omgang med afsavn og forældrenes manglende overskud til konsekvens. Vi har også oplevet ikke at være helt enige om hvordan tingene skal tackles, hvilket nok har gjort storbror mere forvirret end godt er...

Men før alt dette rod var vi så småt gået i gang med at lære at tage tøj af og på selv og at gå på toilettet for at have det på plads inden lillebrors ankomst. Det med tøjet er også kommet godt i gang efter meget tid og tålmodighed. Det med bleen er slet ikke på plads. Han siger slet ikke til når han ...


Annonce

... har tisset eller lavet i bleen, selv om vi kan se på ham, at han i hvert fald er klar over når han laver stort. Det er som om han er bange for at skulle sidde på toilettet. Og han synes også at det super hyggeligt at ligge på puslepuden (som efterhånden er alt for lille!).

Så vi skifter ham nu konsekvent på gulvet eller stående, hvis han har tisset. Vi har også prøvet at give ham stofbleer på herhjemme for at give ham fornemmelsen for hvornår det sker... uden held. Og givet ham underbukser på (dog kun herhjemme i trygge omgivelser, så han ikke skal blive flov). Men han siger ikke noget og vil stadig ikke sidde på toilettet, selvom vi har prøvet at give ham incitament med klistermærker i et hæfte, når det lykkes at få ham op og tisse (altid ved et tilfælde!).

Griber vi det forkert an? Han virker meget tilbageholdende med at skulle smide bleen, også selvom han er den eneste i børnehaven der bruger ble. Det rører ham tilsyneladende ikke.

Vi ville være glade for at godt råd!

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.

Hører ikke efter og sut

Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2025 | Opdragelse | 4 år

Sur 4 årig pige der råber meget

Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.

Hjælp til barn der er bange

Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....

Læs hele brevet og Helens svar


28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år

Børnehave og meget bestemt 3-årig

Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år

Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til

Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

CE-mærket

Se efter CE-mærket når du køber legetøj

Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.

Du skal også være opmærksom på...

Læs mere i Babylex

Boel-prøve

Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.

Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Endnu engang tak for dit søde, positive og lange svar. Jeg vender tilbage og fortæller om vores videre forløb.

En rigtig god jul til dig og din familie

Hilsen fra os


Annonce