Svar: Tager bleen af omkring sovetid
Kære Majbritt
Når din dreng tager sin ble af omkring sovetid eller om natten, så tænker jeg at det ikke hænger sammen med renlighed, men mere om et ønske om, selv at kunne klæde sig af. Han er naturligt igang med at øve sin selvstændighed og her især - at kunne tage tøj af, det er stadig lettere at tage det af end at tage det på.
Samtidig er en ble sandsynligvis generende og dermed rar at få af, så man kan jo godt forstå at han tager den af, når han kan komme til det ...
Du har ret i at det er uhensigtsmæssigt at han tager den af og tisser i sengen så det hele er gennemvædet - det er ikke rart for jer eller for ham ...
Du kan forsøge at forhindre ham i det ved at give ham en heldragt på, altså nattøj som er ud i et med bukser og bluse. Helst en model, som kun er åben ved ...
... brystet og ikke i benene, altså den slags som man 'kravler ned i' lidt ligesom en kedeldragt ... Det kan gøre det sværere for ham at krænge sig og dermed også bleen ud af tøjet, når han skal sove.
Du kan også prøve at finde en bodystocking der ikke åbnes og lukkes med trykknapper, men derimod med rigtige knapper som han måske vil have sværere ved at åbne...
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Samtidig skal du naturligvis om dagen anerkende hans lyst til selv at klæde sig af og på og støtte ham i den udvikling. Sådan at du naturligt giver ham mulighed for at gøre disse ting om dagen, når du nu hindrer ham i det om natten.
Så selvom jeg normalt ikke mener at børn skal hindres i deres udvikling, så kan det altså lige i denne situation være okay - det er jo også vigtigt at han får sovet ... :)
Rigtig meget held og lykke!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Naturlægemidler - børn
Naturlægemidler er en særlig gruppe lægemidler, der ofte indeholder tørrede planter, plantedele, eller udtræk af planter.
Naturlægemidler er frihandelslægemidler, hvilket betyder, at de ikke behøver blive solgt på et apotek. Læge og apotek behøver således ikke at være involveret i behandlingen, og derfor kan naturlægemidler kun godkendes til behandling af "lettere sygdomme".
Naturlægemidler anbefales ikke til børn under 2 år uden lægens anvisning....
Fedt
Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.
Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.
I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.