Svar: Mælkemængde og sove på eget værelse
Kære tvillingemor
Tak for din tilbagemelding på min bog, dejligt at høre, at du blev klogere på børns søvn :)
Pigerne har i princippet brug for 400ml mme dagligt indtil de er 12 måneder gammelt - det sikrer dem deres jernbehov. Hvis de ikke får denne mængde, bør de få jerntilskud. Derudover har de stadig også et naturligt væskebehov som lettest dækkes hvis man fortsætter med flasken til 1 års alderen og de vil normalt blive dækket ind med 3 flasker i 9 måneders alderen og 2 flasker i 10 måneders alderen.
Det har naturligvis noget at sige, hvor meget børnene indtager i hver flaske, der er jo forskel på om de kun drikker 100ml hver gang eller sluger en flaske på 200ml ... Selvom man bruger mme i grød og mos så kan og vil det altså fortsat være nødvendigt med 2 flasker i 10-12 måneders alderen, - for også at dække deres væskebehov.
Det lyder som om at dine piger drikker 3 flasker dagligt a ca 100ml og således 300ml mme dagligt + det der indgår i grød og mos. På den måde når de sandsynligvis op på de 400ml. Spørgsmålet er om de vil kunne indtage mme nok, hvis du skærer en flaske ned så de kun får to flasker dagligt ...?
Det har altså noget at sige i forhold til hvorvidt du kan arbejde på at de skal have mælk tidlig morgen eller stille og roligt trappe dette ud. Som udgangspunkt ville det jo være super dejligt, hvis de kunne lærer at sove uden at få mælk der, men lige nu lyder det som et ...
... reelt behov og derfor er jeg lidt tilbøjelig til at sige at I er nødt til at fortsætte som nu - lidt endnu :) På sigt skal I naturligvis lade dem selv vågne og melde sig til flasken og gør de ikke det, så må I gå ud fra at de ikke har behov, men indtager det de har brug for i løbet af dag og aften ...
Med hensyn til at sove på eget værelse og sove sammen, så synes jeg det lyder som en rigtig god idé og det kan I i princippet godt praktisere allerede nu - fordelen er jo at de fortsat skal sove sammen og har trygheden ved hinanden. Men der er naturligvis det lille men, at der kun er knap en måned til de skal starte i institution og spørgsmålet er om det vil gå eller om det er bedre at vente ... det er meget forskelligt, hvad der er bedst.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Umiddelbart tænker jeg at I skal forsøge nu og så tage den derfra - I har trods alt ca 3 uger at få dem vænnet til værelset og viser det sig så at det ikke går, ja så må de tilbage igen. Modsat, hvis I venter, så skal I regne med at de nok skal have et par måneders indkøring inden I kan begynde at lave nye søvnrutiner, så alternativet er at vente til de bliver omkring 1 år ... Igen kan det blive sværere her - sygdomsperioder osv. der følger med institutionsstart, - det er svært at finde det perfekte tidspunkt ... Derfor tænker jeg at I kan prøve nu og se hvad der sker :)
En masse tanker fra mig, som jeg håber hjælper videre på vej, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Fedt
Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.
Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.
I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...
Babyslynge
En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.
Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.
I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......
Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.
Endnu engang tusind tak.