Brev:
Mælkemængde og sove på eget værelse
Kære Helen
Jeg har netop læst din bog, og der er virkelig mange gode råd at hente, og så er det bare interessant at læse om børns søvn... godt at blive lidt klogere!
I takt med at mine tvillingepiger på nu snart 10 måneder bliver ældre og kan mere og mere, så melder der sig en masse praktiske spørgsmål, jeg vil her prøve at få lidt orden i spørgestrømmen:
1. Hvor mange flasker skal de have nu?
De vågner 6.30, får grød lavet på mme, brød og frugtmos kl. ca 8.45, sover fra 9.15-11. Spiser frokost kl 12, får 100 ml. mælk kl 14 og sover derefter 1-1,5 time, kl 16 får yogurt med frugt of evt müsli i, lidt brød, aftensmad ca kl 18, flaske(ca 100 ml) kl 19.20 og puttes derefter, sover til ca 4.30 og får flaske.
2. Mit andet spørgsmål er; min ene pige vågner ikke kl 4.30, når den anden vågner- så indtil videre har ...
... vi vækket hende for også at spise, men hun spiser meget lidt mælk og sover hurtigt videre, den anden tømmer næsten flasken- skal vi fortsat vække hende eller lade hende sove til hun vågner?
3. Mit sidste spørgsmål handler om at sove på eget værelse. Det er mest fordi vi SÅÅÅ gerne vil have soveværelset for os selv, og jeg vågner ved den mindste lyd 20 gange om natten, men vi er i tvivl om, om vi skal vente til de ikke længere får mælk om morgenen og desuden skal pigerne starte i vuggestue her pr 1. juni, skal vi prøve at lære dem at sove på eget værelse før de starter eller først, når de er faldet til i institutionen? - og hvordan gør vi det på en god måde? - De skal sove på samme værelse, for det er de jo vant til.
Håber ikke det blev alt for bøvlet
Hilsen fra en tvillingemor
- med tankemylder og 100000 spørgsmål
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Vegetar og veganer
Lever du vegetarisk og spiser du varieret, så vil du sædvanligvis få tilstrækkeligt med protein og andre næringsstoffer - også selvom du f.eks. ammer. Jo flere fødevarer du udelukker fra kosten, jo større er risikoen for fejlernæring, og hvis du f.eks. ikke spiser æg, mælkeprodukter og andre produkter fra dyr, kan det få betydning for dit barn.
Børn, der ernæres vegetarisk eller vegansk med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, skal ammes eller have...
Morgenmad og børn
Børn har brug for et solidt morgenmåltid, efter at have sovet en hel nat, og så de har energi og overskud til at lege, lære og udvikles hele dagen. Det betyder, at f.eks. en portion yoghurt ofte ikke vil være nok.
Til børn i alderen 1-2 år kan du f.eks. give:
- Havregrød, øllebrød eller anden type af grød. Gerne med lidt frisk frugt og bær.
- A38, tykmælk eller neutral letmælksyoghurt med rugbrødsdrys eller havregryn.
- Grovbrød, grovere boller f.eks....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".
Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.
Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.
Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.
Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)
Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)
God sommer