Svar: Amme i søvne sen aften
Kære Line
Det lyder rigtig fint det du fortæller og du kan roligt fortsætte som du gør lige nu.
Det er helt alderssvarende relevant at din datter i en alder af 9 måneder ammes 3 gange dagligt og de 3 amninger ligger meget fint aften, sen aften og tidlig morgen. Amningerne om dagen er nu erstattet af mere rigtig mad :)
Det er meget fornuftigt at tage hende op, lade hende spise mere eller mindre i søvne og så sove videre derefter om aftenen. Det giver jo netop dig mulighed for at få lidt sammenhængende nattesøvn og det er utrolig hårdt for de fleste, hvis man lader barnet styre det helt selv. Så ville hun sikkert vågne og søge brystet kl 01 hvor du selv sover allerbedst. Så din metode er fint.
I 10 måneders alderen vil man ofte kunne skære ned til 2 amninger i døgnet og de vil ...
... så ofte ligge aften og sen aften, hvorefter barnet sover til næste morgen og starter dagen med grød. Eller de kan ligge aften og meget tidlig morgen, det vil sige at barnet f.eks. ammes kl. 20 og sover til kl. 03/04, ammes igen og sover videre og får morgengrød - hvordan det passer jer bedst, må du prøve at vurdere.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er altså normalt den sene aftenamning eller den tidlige morgenamning der fjernes - du må her fjerne den amning du mener lettest lader sig fjerne, evt. ved at du stille og roligt afkorter amningen, trækker brystet til dig og lærer hende at sove uden at hun behøver fylde sig med mælk. Samtidig indføres kærtegn, stillingskift, beroligende ord osv. nogle af de ting du også putter hende med om dagen, som hun naturligt falder til ro med :)
Rigtig meget held og lykke fortsat :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
29. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder - del 2
Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...
28. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder
Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
Viden om børn:
Erstatning - modermælk
Hvis du ikke ammer dit barn, eller hvis du ønsker at supplere din amning med mælk, så er det meget vigtigt, at du giver dit barn modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk at drikke, før det er 12 måneder gammel.
Modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Det er af høj kvalitet, der er store krav til produceringen og sammensætningen af modermælkserstatning, og børn der får modermælkserstatning vokser og trives rigtig godt. Modermælkserstatning forhandles som...
Tvillinger og trillinger
Du er berettiget til børnetilskud, hvis du føder tvillinger og trillinger. Du får også automatisk udbetalt børnetilskud, hvis du har adopteret flerlinger. Du kan få børnetilskud til og med det kvartal, hvor dine børn fylder 7 år.
Tal også med din sundhedsplejerske om muligheden for at komme med i en gruppe for mødre/fædre med flerlinger. Det kan være rigtig rart at møde ligestillede, drøfte de forskellige glæder og udfordringer, som børn giver, og rigtig mange har også stor glæde...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.