Brev:
Vugges og gåés i søvn
Hej Helen.
Tusind tak for en fantastisk brevkasse som vi har haft meget glæde af:o)
Dog mangler vi et godt råd til hvordan vi får vores lille guldklump til at sove. Vi har købt din nye bog - hvor vi fik input bl.a. omkring for tidlig fødte, men ikke lige i forhold til hvad og hvordan vi klarer vores lille "krise".
Vores dreng er 4 måneder og fantastisk. Han trives og er lige som han skal:o) Vores problem er bare han skal gåes/vugges/hoppes i søvn hver gang han skal sove- dag som aften, barnevogn som seng!!
Han er født 3 1/2 uge for tidligt, og den første uge efter han var født tilbragte vi på sygehuset da han fik gulsot + sonde-ernæring. De første 2-3 måneder har han haft mave-problemer og det eneste som kunne trøste ham var at ligge i vores arme og blive vugget/hoppet med (kraftigt).
Han har derfor aldrig lært at falde i søvn selv.
Han har en god rytme med både lange og korte lurer i løbet af dagen- og sover flot om natten, hvor han kun får mad en enkelt gang. Vi har snakket med vores sundhedsplejerske om den dårlige vane- og hun har anbefalet at vi tager barnevognen ind og putter/hopper med ham der, for at få ham væk fra armen- for så at løfte ham i seng senere. Han sover i hans egen seng- hvor han føler sig tryg (han kan sagtens ligge og pludre og kigge sig nysgerrigt omkring).
Når vi får lagt ham i barnevognen- begynder han at græde, og når barnevognen begynder at hoppe på 2 hjul - ikke ...
... bare køre, men hoppe holder han op og falder i søvn efter 10-30 minutters intenst motion til mor og far. Dog holder han ind i mellem ikke med at græde før han kommer op til os. Vi tager ham altid når han er træt- dvs gnider sig i øjnene/næsen eller har klarer røde øjne og pyller.
Inden vi forsøgte os med barnevognen - prøvede vi sengen af, men det var lige som om han ikke vidste hvad han skulle der! Vi har indført gode putte ritualer (syns vi selv:o)), med nattøj, ren ble, hans sut (han bruger ellers ikke sut), sutteklud og sige godnat til vinduet mens vi ruller for, som vi gentager hver aften når han skal sove. Han virker bedst tilpas når han bliver svøbt. Han har ikke behov for at blive "drukket i søvn" i et måltid, hverken i dag eller aften timerne for at kunne falde i søvn.
Han får ca. 4-5 powernaps af 45-60 min. + en lang formiddags lur (3 timer) i løbet af dagen. Om aften bliver han puttet mellem 19.30-20.30, hvor efter han vågner ved 03 tiden - spiser og falder med det samme i søvn, og vågner igen ved 6-tiden. Vi klager bestemt ikke. Vi gør meget ud af at hygge og lege med ham, men han er også dygtig til at ligge selv.
Hvad tænker du vi kan forsøge os med? og hvis vi forsætter med barnevognen i stuen, skal vi så tage ham op når han græder (tænker det er frustrations gråd over ikke at vide hvad han skal - og ikke "gå ikke gråd") og hvor længe vil denne "afvænning" tage?
Hilsen 4 ømme skulder:o)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Hej Helen Vi har en glad lille pige, som blev 5 måneder for en uge siden....
Viden om børn:
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.