Svar: Min datter er blevet en natteterrorist
Hej med dig
Det lyder umiddelbart som om at du skal arbejde på lidt mere rytme i løbet af dagen og det er rigtig fint at du er begyndt med lidt skemad, det kan være med til netop at skabe lidt struktur på dagen.
Jeg vil anbefale dig at du giver hende skemad 2 gange dagligt, men ikke mere end max ½ dl. hver gang. Hun skal som du skriver ikke have ret meget, men lidt er helt fint og derudover skal hun så have sine flasker.
De fleste børn vil i 3-4 måneders alderen begynde at powernappe lidt i løbet af dagen og når de spiser, har de svært ved at koncentrere sig, de lader sig let forstyrrer, slipper, kigger på mor, smiler, tager fat igen, slipper, kigger sig omkring osv. og meget er ofte pludselig mere interessant end at spise ...
Det er således meget normalt at man i 3-4 måneders alderen havner i en rytme, hvor barnet slatspiser og slatsover lidt og måske der det netop det, du oplever hos jer i øjeblikket.
Det er vigtigt at du nu arbejder på at din datter skal sove 3 lure dagligt og måske ligger hendes lure lidt for tidligt hele dagen igennem ... vurderet ud fra at hun allerede går til ...
... ro for natten kl. 18-18.30.
Hun skal altså have en formiddagslur f.eks. kl. 9.30-11
En middagslur kl. 13.30 til 15.30
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
En kort lur sen eftermiddag/tidlig aften f.eks. kl. 18. Hvis hun sover en kort lur her, så vil hun naturligt have en lidt længere vågen periode om aftenen, men det er okay at hun med den alder hun har måske først er parat til at blive puttet når kl. er 21, 22 - det er bedre end at hun er vågen fra midnat :)
Du må gerne trille hende i barnevognen så hun til sin middagslur holdes sovende og du på den måde sikrer hende at få en lidt længere lur midt på dagen. Det er vigtigt i forhold til at hun begynder at sove lidt længere igen.
Du må også gerne lægge dig med hende midt på dagen og hvile dig sammen med hende. Det at I sover sammen vil også nogle gange kunne gøre at hun så vil sove lidt længere. Læg dig med hende i dobbeltsengen, giver du hende flaske der, så sørg for at hun ligger lidt højere med hovedet og ikke ligger helt fladt.
Så lidt mere rytme med 3 lure dagligt og en lidt længere middagslur vil være rigtig godt for dig at arbejde på, rigtig meget held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Omsorgsdage
Omsorgsdage er dage, hvor du med fuld løn kan holde fri sammen med dit barn.
Er du offentligt ansat, og er du blevet forælder efter den 1. oktober 2005, har du ret til 2 årlige omsorgsdage per barn. Retten gælder fra og med fødselsåret og til og med det år, hvor barnet fylder 7 år.
Hvis du er ansat i en privat virksomhed, vil det fremgå af din overenskomst, kontrakt eller lignende, om du har ret til omsorgsdage.
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.
Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...
Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.
Tak!!