Svar: Hvordan skal far putte?
Kære Winnie
Dejligt at høre at mine tidligere råd har hjulpet dig og det er rigtig dejligt at høre, at du synes jeg er konkret i mine svar :)
For mange forældre er det rigtig vigtigt, at både mor og far kan putte. Det er dejligt at kunne overlade denne tjans til ægtefællen, så man kan koncentrere sig om noget andet.
For mig er det generelt vigtigt at både mor og far siger godnat til barnet og det er en naturlig ting at begge forældre deltager i putningen. Børn vil altid vælge det de kender, fordi det får dem til at føle sig trygge. Hvis børn derfor naturligt er vant til at blive puttet af mor, så vil barnet naturligt foretrække dette og omvendt, hvis barnet er vant til at det er far som putter ..
For at få begge forældre på banen omkring putning, så er løsningen for mig at man breder putningen og putteritualet ud. Det starter allerede, når I begynder at spise aftensmad, herefter kommer barnet i bad, får ble og nattøj på, får mælk, får børstet tænder, får læst en historie (når den tid kommer) osv. og herefter puttes barnet så i sin seng, der synges en lille sang og barnet falder trygt og roligt i søvn.
Det er ...
... vigtigt at I deles om at gøre disse ting. Da du er den der ammer og normalt putter, så vil det være super godt at far f.eks. er den der bader, skifter ble, giver nattøj på osv. og så kommer du først, når der skal ammes og kysses godnat. Jo mere I kan deles om hele putteritualet, jo mere naturligt vil det være for barnet, at I skiftes.
Når du så en dag ikke er hjemme, så vil det virke helt naturligt at far fortsætter det ritual som han plejer at have med jeres datter og det slutter så med at han giver hende mælk - ikke af bryst men f.eks. lidt lun mælk af en kop. Ritualet er altså stort set som det plejer at være og netop fordi du ikke er hjemme, så er det ikke så mærkeligt for jeres datter at han giver mælk på denne måde, det virker naturligt.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Fuldstændig ligesom det vil virke unaturligt, hvis I begge er hjemme og kun den ene siger godnat - især hvis hun forventer at det er den anden ...
Ovenstående princip har jeg også beskrevet i min nye bog "Sådan får du dit barn til at sove!" måske var den noget for dig :)
Rigtig meget held og lykke med det hele og du er naturligvis altid velkommen til at spørge en anden god gang :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Kæledyr og børn
I rigtig mange børnefamilier har man en eller anden form for kæledyr, og det er ofte en hund, kat eller et andet kæledyr med pels.
Det kan være rigtig dejligt for børn at vokse op sammen med dyr, og det er lærerigt at skulle hjælpe til med at passe et dyr og sørge for,, at dyret har det godt. At skulle være med til at tage sig af et kæledyr lærer dit barn om ansvar. Det overordnede ansvar for kæledyret er dog dit. Du kan ikke regne med, at dit barn selv kan sørge for et kæledyr,...
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.