Annonce

Annonce

Brev:

Han hører ikke efter


20. april 2010

Kategori:
Alder:
3 år, 8 mdr.

Han hører ikke efter

Kære Helen

Det plejer jo at være den mindste jeg spørger til, men nu er det altså den store der giver os grå hår i hovedet.

Han er 3½ år og en utrolig sød, charmerende og kærlig dreng. Vi har i perioder haft store opgør med ham, men det plejer at gå over og vi har tolket det som om han lige skulle teste, hvem det egentlig er der bestemmer.

Nu har denne periode varet lidt for længe og det er ligesom om det er blevet værre. Problemet er at han ikke hører efter overhovedet. Hvis han gør noget han ikke må, reagerer han slet ikke første gang vi beder ham stoppe. Anden gang, smiler han bare og tredje gang, når der bliver råbt, stopper han og de fleste gange gør han ikke og så ryger han på værelset i 3 minutter.

Vi har før haft stor succes med en tur på værelset, for vi blev så trætte af at råbe og jeg tror heller ikke det hjælper at råbe. Nu sidder han derinde i de 3 minutter og så går han bare i gang med en anden form for ballade, når han kommer ud.

Vi har dage hvor vi ikke bestiller andet end at skælde ...


Annonce

... og det er en udmattende, men også en trist måde at være sammen på. Jeg synes ellers vi er meget konsekvente og enige i vores opdragelse, som jeg har indtryk af at være vigtigt, men hvad gør man, når han ikke respekterer os?

Vi har indimellem tyet til trusler om, at så kommer han ikke med eller også får han ikke fredagsslik, men det ligger os begge så meget imod, selvom det virker. Men man kan blive helt desperat nogen gange. Selvfølgelig har vi også fantastiske stunder med ham, men det er i opdragelsessituationen, det går galt, næsten hver gang.

Lillebror opfører sig som den 1½ årig han er, så han kan være utilfreds, men vi har jo ikke de samme konfrontationer med ham og derfor kommer det jo også til at virke som om vi bare skælder den ældste ud hele tiden.

Og når han så ligger i sengen om aftenen, så kan jeg lige pludselig se hvor lille en fyr han er og får tårer i øjnene, fordi jeg også synes det er synd for ham, men så starter vi bare forfra næste morgen.

Håber du kan hjælpe os.

Med venlig hilsen
Signe

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.

Konflikter - 3 år, 4 mdr.

Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Blefri

Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2024 | Sygdom | 4 år, 2 mdr.

4-årig med kæmpe nedsmeltninger og anderledes adfærd

Kære Helen, Jeg har med stor glæde læst dine bøger og mange brevkassesvar...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2024 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Leg med voldsomme ord

Hej igen Helen, Jeg sender dig et til brev med det samme med et helt andet...

Læs hele brevet og Helens svar


28. marts 2024 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.

Selvværd og selvtillid

Kære Helen Jeg skriver til dig fordi jeg har en pige på 3 1/2 år, som jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Donorhjælp

Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:

1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.

Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.

Læs mere i Babylex

Feberkrampe

Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.

Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.

Så tusind tak for din hjælp!

Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder


Annonce