Brev:
Skemad og amning - 7 mdr.
Kære Helen
Så er jeg tilbage igen efter en meget kort pause.
Jeg har nogle spørgsmål angående hendes kost og mængden af amninger i løbet af en dag. lige nu ser vores dag således ud:
Alt lige fra kl 03:30 - 05:30 vågner og ammes, putter videre i mor og fars seng (nogle gange ligger hun og roder og piller os i hovedet i 1-2 timer før hun falder i søvn igen)
06.30- 07:00 står op og får grød + vand af kop evt. lidt frugtmos som topping. (her får hun enten nestle risgrød eller nestle godnatgrød) spiser måske 1/2 dl.
8:30-9.00 lidt frugtmos vand af kop, ammes og puttes til formiddagslur.
11:30 grøntsagsmos med kylling eller fisk vand af kop. rugbrødsbjælke at knave i. spiser måske 1/2 dl
13:30 ammes og puttes til middagslur
15:30 frisk frugt at sutte på, rugbrødsbjælke at gnave i. måske lidt frugtmos vand af kop. ammes
16:00 triller måske en tur i barnevognen hvis hun ikke har sovet så lange lurer.
17:30-18:00 grøntsagsmos med kylling eller fisk, vand af kop. noget at gnave i. spiser 1- 1 1/2 dl
19:00 ammes og puttes til god nat kl. 19:30
Alt mellem kl 22:30-00:00 ammes.
Jeg ammer lige nu altså 6 gange i løbet af en dag. Egentlig kunne jeg godt tænke mig at gå over til flaske men hun vil ikke have den, vi har forsøgt siden hun var helt lille med mange forskellige flaskesutter og mange forskellige væsker men det er aldrig lykkedes os at få hende til at tage den. hun vil gerne sidde og lege med flasken og bide i den og hun kan også godt lide mme for hun vil gerne drikke det af en kop. så det er jo nok teknikken hun ikke kan finde ud af.
Jeg har affundet mig med at jeg nok er nød til at amme til hun er 1 år og ikke længere har brug for mælken og det er også helt ok, det var jo et valg jeg traf da hun blev født at jeg ville amme. men det kunne være rart hvis hun ...
... bare engang imellem ville kunne tage en flaske så vi kunne få hende passet.
Jeg går derfor og glæder mig lidt til hver gang jeg kan trappe en amning væk da det jo giver mig flere timer i døgnet hvor jeg kan tage lidt ud for mig selv.
Mit spørgsmål mht amning er derfor:
- hvor mange anminger har hun egentlig brug for når hun er 7 mdr?
- hvornår kan jeg trappe yderligere ned?
- kan jeg stoppe helt med at amme når hun er 1 år også selvom hun stadig ikke tager en flaske?
Det næste er omkring hendes skemad. Hun er meget svær at få noget i. Hun vil faktisk kun spise nestle risgrød og godnatgrød (det er derfor jeg bruger den om morgnen) jeg har forsøgt både at lave hjemmelavet hirse, havre, øllebrød og risgrød men hun vil ikke have det. hun klapper i som en østers efter første mundfuld hvor hun er li ved at kaste op. det er jo nok fordi det er lidt grovere i konsistensen men jeg har forsøgt at blende det og det hjælper ikke.
Nogle dage vil hun næste ikke spise ligemeget hvad det er. jeg synes jo ikke rigtig jeg kan trappe amninger ned når hun ikke vil spise sin faste føde. Hendes grøntsagsmos med kød spiser hun med stor lyst, hvis det altså er blevet blendet helt glat. Hun har ikke noget imod at sidde og gnave i brød og frisk frugt og bruger gladeligt sine tænder til at bide stykker af som hun så spytter ud igen.
- hvad kan jeg gøre for at få hende til at spise mere?
jeg kunne jo godt tænke mig at hun fik en lidt mere varieret kost men det er svært når hun ikke vil spise andet.
- hvor meget burde hun spise med den alder hun har nu?
- hun vejer ikke lige så meget som hende alderssvarende babyer. 71 cm og 7,5 kg er det en ok vægt? min sp vil gerne have hende kontrolvejet.
Puha det blev vist en lidt lang smørre, håber du kan finde rundt i det.
Med venlig hilsen
Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
Viden om børn:
Vaner og børn
Alle familier har deres egne vaner og rutiner. Det, at tingene gøres på en bestemt måde, giver tryghed for barnet. Et lille barn vil altid have det bedst, når noget er genkendeligt.
Hvis det lille barn skal passes, er det derfor en rigtig god idé, at den der passer barnet, forsøger at efterligne de rutiner og vaner, som barnet kender.
Børn elsker gentagelser og elsker derfor også lege som borte-tit og klappe-kage. De større børn føler stor glæde ved at se den samme...
Skråstol
Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.
Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.