Svar: Lillemanden vågner ofte om natten
Kære Luise
Umiddelbart tror jeg du skal øge din dreng med et ekstra måltid, således at han får fire måltider i løbet af dagen.
En plan kunne se således ud:
Morgen: bryst
Formiddag: grød
Frokost: grøntsagsmos med kød eller fisk
Eftermiddag: grød og evt. bryst
Aften: grøntsagsmos med kød eler fisk, evt. frugtmos til dessert
Sen aften: bryst
Jeg tænker at hvis du får fyldt mere fast føde i ham, så vil dette udgøre det for det nok forholdsvis store mælkebehov, som han har nu i og med at han ammer så meget som han gør. Mælken mætter ham ikke godt nok mere, men den fylder op i maven og giver dermed ikke plads nok til en mere mættende fast føde.
Jeg tror du har fuldstændig ret i at amningen om natten er en vane, på samme måde som det at vågne for at få sutten er en vane. Han kan dog også være tørstig, men i forhold til hans alder er der ikke ernæringsmæssigt grund til at bibeholde amningen om natten og i stedet kan du tilbyde ham vand at drikke.
Amning om natten er med til at holde ...
... mælkeproduktionen oppe fordi man om natten producerer mere mælkestimulerende hormon. Jeg synes fortsat du skal amme din søn, men det vil være fint at drosle det ned, således at du ammer om morgen og om aftenen, og hvis nødvendigt tilbyder brystet en enkelt gang i løbet af dagen. Resten af sit behov skal han have dækket via skemad og af en kop.
Med hensyn til at sidde med noget i hånden, så synes jeg egentlig ikke at dette er noget problem:o) Spørgsmålet er om det egentlig drejer sig om at han gerne vil være og være deltagende, når han spiser? Hvor god er han til at tygge? Kunne du evt. give ham en skorpe i hånden, som han kan sidde og bidde i og hygge sig med, eller en kartoffelbåd eller lignende?
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
I hvert fald vil de fleste børn omkring 8 mdr´s alderen begynde at tygge og du kan begynde at give ham små stykker grøntsager og små snitter brød. Pastaskruer og lignende. På den måde vil hele spisesituationen blive mere hyggelig for jer alle.
Tak for dine rosende ord og fortsat held og lykke med ham.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Suttebehov
Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.
Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.
Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.