Annonce

Annonce

Svar: Måltider om aftenen


17. april 2010

Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Eva

Ligesom børn der ammes, skal børn der får flaske også have lov til at spise lidt fleksibelt og det betyder at de især om aftenen kan have brug for lidt flere, men små måltider. Det kan godt virke som om at de 'slatspiser' om aftenen, men det giver ofte lidt mere ro i maven og gør at de så sover bedre og mere sammenhængende først på natten og det er jo dejligt - også for mor :)

Når det er sagt, så skal man også når børn får flaske være ekstra opmærksom på at barnet ikke overspiser. Det er betydeligt lettere at få mælken ud af flasken end af brystet og det gør at barnet ofte spiser lidt mere af en flaske end det ville gøre, hvis det lå ved brystet. Derfor er det som udgangspunkt godt at holde sig til at barnet skal have ca. 1/6 af sin vægt i døgnet. Denne mængde stiger så naturligvis i takt med at barnet bliver større, det vil sige at et barn der vejer f.eks. 4200g vil have behov for 700ml mme og et barn der vejer 6000g vil have behov for 1000ml i døgnet. Så i takt med at din dreng vokser vil hans behov for mælk også øges stille og roligt.

Din drengs ekstra søgning mod flasken om aftenen kan derfor også skyldes at han nu er ved at være så stor, at han har brug for at få lidt mere mælk - ikke bare om aftenen, men måske lidt mere i flaskerne hele dagen igennem :)

Det er fint at du forsøger at strække måltiderne lidt, så der går ca. 3 timer imellem at han spiser, prøv her også at give ham en sut - da hans lyst til flaske også kan handle om at han måske har ...


Annonce

... et stort suttebehov. Sutten kan du meget fint også bruge, når han har fået en flaske mælk og du mener han bør være mæt, så kan du give ham sutte at falde til ro på. Det at sutte på en sut, kan også gøre at mælken kommer videre gennem systemet og at han så gylper lidt mindre.

Hvis han har haft lidt forstoppelse, så kan det også gøre at han gylper, det kan også handle om at han har haft lidt luft der skulle ud, det kan være fordi han har fået lidt for meget mælk på en gang eller måske har lidt svært ved at holde mælken i maven. Børn der får flaske gylper ofte lidt mere end børn der får bryst, så måske er det fordi I nu er gået helt over på flaske og dermed modermælkserstatning, at du nu oplever at han gylper lidt ekstra.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Hvorvidt han skal behandles for sin forstoppelse med laktulose afhænger helt at hvordan afføringen er. Hvis han har hård mave, tydeligt har svært ved at komme af med det, så vil det være rigtig godt at hjælpe ham med laktulose.

Kogt vand bør han normalt ikke have brug for, han skal have mme i sine flasker og får sit behov for både væske og mælk dækket der, så længe han er så lille som han er. Hvis du oplever at lidt kogt vand kan give ham lidt ro i maven, så sker der dog ikke noget vd at du giver ham lidt, så længe han stadig drikker den udregnede mængde mælk han har brug for. Det er jo i mælken der er næring og han må ikke få så meget vand, at han ikke indtager mælk /næring nok :)

Jeg håber du kan bruge ovenstående videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Virker konstant sulten

Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.

Te til børn

Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fisk og børn

Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.

Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.

Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...

Læs mere i Babylex

Vegetar og veganer

Lever du vegetarisk og spiser du varieret, så vil du sædvanligvis få tilstrækkeligt med protein og andre næringsstoffer - også selvom du f.eks. ammer. Jo flere fødevarer du udelukker fra kosten, jo større er risikoen for fejlernæring, og hvis du f.eks. ikke spiser æg, mælkeprodukter og andre produkter fra dyr, kan det få betydning for dit barn.

Børn, der ernæres vegetarisk eller vegansk med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, skal ammes eller have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen!

Jeg er godt nok glad for at jeg kan skrive til dig, jeg udnytter det i fuld stil!!

Tak for dine mange gode svar. Jeg elsker dem!

Hilsen Sophie, mor til pige på 9 måneder


Annonce