Annonce

Annonce

Svar: Hjælp til dagsrutinen - 7 mdr.


16. april 2010

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære mindre trætte mor :)

Min umiddelbare tanke er, at det går langt bedre hos jer nu og at I stille og roligt er igang med en ny rytme, - og at tiden derfor også arbejder for jer :) Jeg synes det lyder fint det du fortæller, men du har ret i at mælken i løbet af dagen stille og roligt skal udfases, for at give plads til mere rigtig mad.

Det er super godt at han er glad for rugbrødsbjælker og du må faktisk meget gerne starte hvert skemåltid med at give ham lidt i hånden som han kan sutte på, opbløde med spyt osv. Det kan forberede ham på at det nu er spisetid og gøre at han derefter er mere parat til at spise sin skemad - altså inden han bliver for træt.

Hvis han har det bedst med at slå morgengrød og formiddagsmåltid sammen lige nu, så er det helt fint. Hvis du tror han vil synes om at få lidt brødhapsere til frokost, så må han gerne få dette, men det er stadig vigtigt at han får mos og grød, så han bliver mæt nok - det er vigtigt for også at sove godt efterfølgende :)

En plan for dagen kan se således ud:

Tidlig morgen 04-05: Flaske og sover videre

Morgen 8: Tilbydes et par appelsinbåde, både af blommer, fersken eller lignende at sutte på til at begynde med og imens gør du morgengrøden klar, får så sin morgenmad som f.eks. er havregrød, vand af kop.

Puttes til formiddagslur uden at få flaske 9-9.30

Frokost 11.30-12: Tilbydes her en kartoffelbåd, lidt kogte blomkål eller broccoli en rugbrødsbjælke eller lignende at gumle på som start og du følger så efter med grøntsagsmos med kød eller fisk. Han må her også gerne ...


Annonce

... prøve at få lidt små brødhapsere med forskelligt smørbart pålæg, vand af kop.

Flaske og puttes til middagslur 12.30-13 som nu :) Du kan evt. forsøge at give ham flasken imens han ligger i sin barnevogn, så han ikke oplever at blive flyttet og vågne op i den forbindelse - det er okay at gøre sådan i en periode.

Eftermiddag 15.30: Tilbydes lidt flerkornsgrød med frugtmos eller øllebrød eller hvad du nu synes :) Frisk frugt i hånden at sutte på, vand af kop.

Aften 17-17.30: Tilbydes igen lidt brødskorper, agurk, en kartoffelbåd eller lignende at gumle på og du følger efter med aftensmad som bliver mere og mere af jeres mad. Det kan være lidt ris med sovs, indmaden af en frikadelle der moses ned i grøntsagerne, lidt laks osv. Vand af kop.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Sålænge det kniber for ham at holde sig vågen til aftensmaden er det fint at give ham rester fra dagen i forvejen eller prøve med lidt mos fra glas. Det ændre sig igen i takt med at han bliver lidt ældre og sover lidt anderledes end lige nu :) Når han kan holde sig vågen til spisetid, vil det naturligvis være bedst at I alle spiser sammen og spiser samme mad.

Flaske og puttes til natten kl. ca 19 som nu

Sen aften 23: Flaske

Som du kan se indeholder planen nu 4 flasker dagligt og de ligger tidlig morgen, inden middagslur, aften og sen aften. Dette er fuldt ud passende i forhold til at dække hans behov for mælk og det giver bedre plads i maven til den øvrige mad. Det vil også øge lysten til at spise mere skemad igen :)

Jeg håber ovenstående hjælper dig videre på vej, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Virker konstant sulten

Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.

Te til børn

Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Optøning af spædbarnsmad

Hvis du gerne vil have små portioner skemad klar i fryseren, så er det vigtigt at følge disse retningslinjer:

- Nedfrysning skal foregå hurtigt efter, at maden er tilberedt. Maden fryses ned i små bøtter eller poser, som er beregnet til frysning af (baby)mad.

- Maden kan opbevares en månedstid i fryseren, når temperaturen holdes på -18 grader eller derunder. Den begrænsede periode er fastsat for at sikre en god smag i maden.

- Mad som har været...

Læs mere i Babylex

Lattergas ved fødsel

Lattergas er en blanding af ilt og kvælstofilte, som man indånder gennem en maske.

Lattergas bruges som smertestillende og er et tilbud til kvinder, der er i fødsel. Jordmoderen vejleder kvinden i, hvordan masken bruges - lattergas virker bedst, hvis du trækker vejret i masken, når du mærker, at der er en ve på vej, og så lægger masken fra dig igen, når veen klinger af.

Lattergas virker på den måde, at kvinden mærker smerten, men ikke lader sig gå på af den, og den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de gode smid-sutten-lidt-væk-råd. Det er gået over al forventning. Barnet har nu kun sut om natten og i yderste fortvivlelses-tilfælde - og det accepterer han faktisk. Godt du findes! Vi manglede lige det der bløde spark i måsen :)

Tak fra en glad mor


Annonce