Svar: Søn over i egen seng
Kære T og M
Tillykke med at I venter en lille ny til efteråret :)
De fleste børn vil naturligt i 18-20 måneders alderen få en periode, hvor de søger deres forældre lidt mere. Man kan derfor godt overveje om det er lige nu I skal arbejde på nye søvnvaner eller om I skal vente til den periode er overstået ... modsat, kan det være ganske fornuftigt netop at arbejde på at lære ham at sove i egen seng nu, fordi I her kan være heldige at komme igennem den pågældende periode uden større problemer.
Det lyder umiddelbart som om at I er glade for det ritual I har, hvor jeres dreng puttes hos jer, imens I læser en godnathistorie, synger osv. Det lyder også omsorgsfuldt og hyggeligt og det ritual, kan I sagtens overføre til eget værelse og egen seng.
I en tremmeseng vil jeres dreng stadig kunne få godnathistorie, I vil stadig kunne være der for ham, betrygge og berolige - men I vil naturligvis ikke kunne give samme fysiske kontakt som I gør nu. I skal derfor overveje om I vil lære ham at sove i tremmesengen - eller om det mere handler om at han skal lære at sove på eget værelse.
I princippet kan man jo gribe situationen an på mange måder. En mulighed er f.eks. at tage tremmesengen ind i ...
... soveværelset, evt. fjerne den ene side af sengen, så hans seng er åben. Starte med at læse og putte lidt med ham i jeres seng og så når han har fået læst lidt, så skal han kravle over i sin egen seng, hvor I så læser videre, stadig holder lidt i hånd, synger og hvad I plejer at gøre.
Når han har lært at sove i sin egen seng, så kan den flyttes til eget værelse - ritualet følger med, I starte med at sidde lidt med ham, læse lidt højt, hvorefter han kravler over i sin seng, puttes og historien afsluttes og han sover så der.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
I kan også vælge at han skal sove på sit eget værelse med det samme, men stadig have fysisk kontakt og masser af nærhed. Så kan I evt. tage en stor madras ind på gulvet eller vælge at give ham en åben seng (selvom det er tidligt) og så lægge jer med ham, som I gør lige nu - men hvor han stadig sover i sit eget værelse, på sin egen madras og dermed lærer at sove uden at ligge mellem jer. Fordelen ved en stor madras, når han ikke er ældre, er at han ikke kan falde ned og slå sig, som han vil kunne i en åben seng ...
Jeg håber at ovenstående giver lidt bud på, hvordan I omsorgfuldt kan få skabt nye rutiner omkring søvn, på en måde som I alle finder tålelig :)
Rigtig meget held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Proprioceptive sans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...
Babysvømning
Der er mulighed for at gå til babysvømning i de fleste svømmehaller. Der findes også private hjem, med et opvarmet bassin, hvor man har små hold for babyer og deres forældre.
Babysvømning er godt for barnets balance, hvilket har betydning når barnet senere skal lære at sidde, kravle eller gå. Det at være i lunt vand, kender barnet også fra sin tid i livmoderen og når barnet er i vandet stimuleres alle sanser - ikke bare balancen, men også høresansen, lugtesansen (og nogle gange...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...