Annonce

Annonce

Svar: Bedste plan for indkøring i vuggestue


12. april 2010

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære AH

De fleste vuggestuer kan modtage bør helt ned i 6 måneders alderen og derfor bør alle vuggestuer være gearet til at have børn der sover mere end en gang dagligt ...

De fleste børn er mellem 12-18 måneder gamle, når de kan nøjes med kun en middagslur og netop i starten, hvor alt er nyt og svært for barnet at overskue, vil barnet naturligt blive mere træt og have behov for at sove en lur ekstra. Derfor skal din dreng naturligvis have lov til at få både formiddagslur og middagslur lige i starten og puttes som han viser behov for.

Og stille og roligt vil han naturligvis indrette sig på vuggestuens rytme og vil naturligt have det bedst med at være aktiv og lege med de andre børn og også sove på de tidspunkter, hvor de fleste børn sover på. Men i begyndelsen skal der naturligvis tages individuelt hensyn :)

Med hensyn til mad og drikke, så vil det forventes at han kan spise mad i stykker med fingrene eller med en gaffel. Han kan ikke forventes at spise med ske endnu, så han skal altså stadig mades, når han tilbydes grød eller mos. Men mad i stykker kan han selv spise.

Det forventes også at han kan drikke vand af en kop med to hanke, at han kan holde om koppen med begge hænder og på den måde drikke selv. Stadig skal koppen ofte støttes lidt af voksne, for at han ikke hælder det hele ned af sig selv og for at han få placeret koppen rigtigt på bordet, når han er færdig.

Og med hensyn til den bedste plan for indkøring - så tænker jeg at det er super vigtigt at barnet afleveres i favnen på en fast pædagog, så barnet får oplevelsen af "nu passer xx på dig, når mor går" og dermed ikke bare overlades til sig selv. Det ...


Annonce

... er også vigtigt at man siger farvel, så barnet ser at man går, at der vinkes og at pædagogen er der til at trøste, når barnet bliver ked af det og til at aflede og få barnet igang med dagens aktiviteter.

Det er vigtigt ikke at trække afleveringen ud, men at tage det hele roligt og med stor tiltro til at det nok skal gå. Børn registrerer enormt hurtigt, hvordan mor eller far har det med at aflevere og hvis din dreng mærker at du har svært ved at gå, at du virker urolig og utryg, så vil det naturligvis smitte af på ham og han vil blive ked af det og græde. Hvis du ikke bryder dig om at aflevere ham, så må der jo være noget galt med stedet og så vil han bestemt ikke være der. Så det er vigtigt at sende gode signaler, når man afleverer :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Derudover er det en god idé forholdsvis hurtigt at lade barnet opleve længere tid i vuggestuen. Det vil sige opleve at spise, lege og sove med de andre børn. Hvis man har en lang indkøringsperiode, hvor barnet konsekvent kun er i vuggestuen 1 time eller 2 af gangen, så vil man kunne risikere at barnet sidder og spejder mod døren, venter på at mor skal komme igen. Hvorimod, hvis barnet forholdsvis hurtigt får fornemmelsen af at mor først kommer, når vi har spist og sovet, så vil barnet naturligt også lettere kunne slappe af og være til stede.

Samtidig er det dog vigtigt at sige, at det naturligvis er en god idé altid at gøre dagene så korte som muligt - små børn har ikke umiddelbart behov for at være i institution fra kl. 8-16 hver dag, så hvis man kan møde senere og/eller hente tidligere, så er det guld værd ... :)

Jeg håber du kan bruge ovenstående videre, fortsat held og lykke med det hele :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Opkast - baby og børn

Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring.

Opkastning hænger ofte sammen med, at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Barnet vil ofte have ondt i maven, virke slap og træt, vil måske vægre sig mod at spise. Sammen med opkastning kommer...

Læs mere i Babylex

Æbler og æblemos

Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten bør stadig moses, og æblemos vil ofte være et hit hos børn - især hvis det serveres, som topping på en grød. Rå æbler bør du dog være opmærksom på.

Børn under 3 år bør ikke få fødevarer, som er meget hårde eller som knækker let. En stor æblebåd kan knække og sætte sig fast i halsen, og af samme grund kan det ikke anbefales at give små børn et helt æble at gnave af. Du skal også være opmærksom på skrællen,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar, som kom langt hurtigere end forventet :)

Dejligt, tak
Christina


Annonce