Brev:
Ammestop - er vores dagsplan ok?
Hej Helen,
Håber du har haft en dejlig påske og nyder det dejlige forårsvejr vi indimellem har :)
Jeg har jo skrevet til dig en del gange vedr. min datter og nu presser der sig endnu et spørgsmål på, som jeg håber du kan hjælpe mig med.
Min datter er ved at blive kørt ind i vuggestue som er gået over al forventning (selvom hun aldrig er blevet passet af andre end hendes far og jeg). Så det er vi bare så glade for :)
E er blevet ammet rigtig meget, helt indtil nu, 1-2 gange om natten og 1-2 gange dag og så lige inden hun skulle puttes. Jeg fik dog nok i går da hun de sidste par nætter vågnede hver time og ville have bryst SELVOM hun havde spist godt om dagen og havde fået go nat grød inden puttetid.
Så jeg ammede som sidste gang kl. 22 og besluttede hun ikke skulle have bryst når hun vågnede (og hun vågnede altså allerede kl. 23.15), jeg tilbød hende vand og mælk og trøstede hende ellers ved at tage hende ind til mig og nusse da hun vågnede og var meget ulykkelig.
Jeg har prøvet at trappe ned stille og roligt men det fungerede bare slet ikke, for hun er ofte syg og ender med kun at leve af min mælk under sygdom og vi er slået tilbage til start! Så jeg følte mig nødsaget til at tage en kold tyrker. Første gang hun vågnede var hun vågen 3 timer og faldt til sidst i søvn og anden gang var hun vågen 2 timer og faldt så i søvn og vågnede kl. 8.
Til morgenmad fik hun tilbudt havregrød og mælk, mælken drak hun meget af men havregrøden blev ikke til mere end ca. 1 dl.
Mit spørgsmål går på, hvornår hun skal ammes sidste gang og hvor længe jeg skal forvente hun sover uden mad/vand (hun har siden hun blev født max sovet 3 timer sammenhængende, hvorefter hun er vågnet for at blive ammet, så jeg ved heller ikke hvor meget jeg kan forlange hun sover fra den ene dag til den anden).
Jeg har tænkt mig ...
... følgende dagsplan:
Kl. 7.30 vågner og får morgenmad (ville gerne amme her men så spiser hun ikke morgenmad inden hun skal i vuggestue)
Kl. 8-8.30 i vuggestue
Kl. 10 får hun lidt rugbrød, frugt eller a38 med mælk af kop
Kl. 10.30 bliver hun lagt ud og sove formiddagslur (sover 1-1½ time)
Kl. 11.30/12 frokost – hvad vuggestuen nu har bestemt + vand af kop
Kl. 14/14.30 bliver hun tilbudt lidt at spise + vand af kop
Kl 14.30 Sover eftermiddagslur (sover ca. 1 time)
Kl. 15.30 frugt og hentes efter hun har spist frugt + mælk af kop
Kl. 17.30 spiser vi aftensmad sammen + vand af kop
Kl. 19.30 tilbydes natgrød som hun spiser ca. 0,75 - 1 dl. Af
Kl. 19.45 ammes og puttes i sin seng hvor hun selv falder i søvn mens hun snakker med sin bamse.
Er det ok at beholde den ene amning inden hun bliver puttet eller er det bedre den helt skal væk ?? (hvis det nu forvirre hende). Vi elsker begge amningen og jeg har ikke noget imod at amme hende lidt endnu, hvis det kan blive ved den ene gang inden putning.
E er meget vild med brystet og efterspørger det mange gange i løbet af dagen, så jeg må aflede hendes opmærksomhed ved at tage hende op, lege med hende eller bare nusse/kramme så hun stadig har nærheden og hun ikke både skal undvære bryst og mors kærtegn/nærhed.
Men i bund og grund vil jeg gerne vide om den ene amning kan bibeholdes, eller om det vil forvirre hende mere så vi helt skal stoppe? Og om vores dagsplan ser nogenlunde ud ??(vuggestuen er meget fleksibel og vil gerne imødekomme vores ønsker om mad/søvn osv. )
Desuden har hun grundet sygdom + for meget amning om natten ikke taget på de sidste 2 måneder. Hun er 78,5 cm og 9,3 kg nu, er det ok?? Jeg ved hun er lang og hun mangler heller ikke noget som sådan, men hendes vægtkurve stagnerer og det skal den vel ikke?).
Mange hilsner fra E’s mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
24. oktober 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
9 måneder og sover ikke igennem om natten
Hej Helen. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vores dreng A. på 9 måneder ikke...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
Viden om børn:
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Bleudslæt
Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.
Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet