Brev:
Spiser min søn nok?
Kære Helen,
Jeg har tidligere skrevet til dig angående min søns manglende rytme, og fået fint svar fra dig - tusind tak for det :-)
Min søn er nu knapt 3 måneder (12 uger i morgen), og jeg synes jeg kan fornemme at vi er på vej ind i noget der minder om en rytme :o)
Men noget der bekymrer mig er, at den lille mand ikke tilnærmelsesvist spiser 1/6 af sin vægt, som det tilrådes at han skal.
Han får flaske, og har fået det fuldt i 6 uger, da jeg desværre måtte stoppe med amningen da han var 6 uger gammel :-( 2 ud af 3 måltider endte i skrig og gråd da jeg ikke havde mælk nok, og ikke kunne få produktionen op uanset hvad jeg gjorde.
Derfor gik vi over til at give mme på flaske, og der kom meget mere ro på måltiderne, og han blev meget mere rolig og sov også bedre.
I starten spiste han godt, endda så godt at jeg var helt bange for at han fik alt for meget mad. Men inden for de sidste 2-3 uger er han begyndt at tage meget mindre fra. Det skal lige siges, at han til at starte med fik problemer med maven, og kun havde afføring hver 2-4 dag, men det blev dog løst med lactulose som vi igen er trappet ud af - og maven virker nu upåklageligt, og har gjort det den sidste 1,5 uge.
Den faldende appetit tænkte jeg i starten kunne være pga. maveproblemerne, men nu hvor hans mave igen er i orden, havde jeg håbet at hans appetit ville stige ...
... igen.
På et døgn spiser han typisk mellem 600-750 ml, og da han vejer 6200 gram er det jo ikke helt nok, hvis man skal følge reglen om at han skal spise 1/6 af sin egen vægt.
Han spiser 6-7 måltider i døgnet, og spiser somme tider 140 ml, andre gange kun 80 eller 90.
Samtidig med at appetitten faldt, begyndte han at blive meget ked, nærmest hysterisk, hver gang han blev træt. Jeg tilbød ham mad når han begyndte at blive træt, men han ville ikke spise og vi måtte gå med ham til han faldt i søvn i armene på os.
Nu er det dog blevet lettere at putte ham, og når han er blevet lagt kan jeg somme tider få ham til at spise lidt ekstra inden han falder i søvn.
Men hvorfor mon han ikke vil spise så meget når han er oppe? Jeg vil jo helst give ham mad når han ligger hos mig (for at få nærværet selv om jeg ikke ammer), ikke når han ligger i sin seng.
Han har indtil for ca. 1 uge siden taget fint på, og vores læge var ikke bekymret. Men den sidste uge har han slet ikke taget på.
Han er vågen ca. 1-1,5 time ad gangen, og er aktiv og pludrer når han er vågen. Så han lader til at trives fint.
Spørgsmålet er, om jeg skal slå koldt vand i blodet og slappe af og lade ham spise det han nu kan/vil - eller om jeg skal prøve at få ham til at spise mere - og hvordan gør jeg i givet fald det?
Jeg glæder mig til at høre fra dig.
Mange hilsner
A
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
Viden om børn:
Babyslynge
En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.
Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.
I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...
Feber
Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes, at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt, at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen.
Når temperaturen stiger, og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje, bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.