Svar: Er i tvivl om der er mælk nok
Kære Henriette
Tillykke med den lille dreng og velkommen til. Når jeg nu svarer dig idag, så håber jeg at tingene allerede ser lidt anderledes ud hos jer. Det lyder nemlig meget som om at din dreng skal have ekstra mælk og det er vigtigt at det er modermælkserstatning han får og ikke kamillete. Der er ingen næring i kamille, det kan han ikke vokse og tage på af at få - det er mælk han skal have :)
Du ammer rigtig meget og rigtig længe og du forsøger også at malke ud for at stimulere til mere mælk. Det lyder som om at amning fylder rigtig meget hos jer og jeg kan godt forstå at du gerne vil amme. Der er heller ingen der siger, at det ikke også kan lykkes, men lige nu har din dreng umiddelbart brug for ekstra mælk og det betyder ikke at du skal stoppe med at amme, det betyder at du er nødt til at give ham begge dele - både modermælk og modermælkserstatning. Det ene udelukker ikke nødvendigvis det andet.
Du skal have en sundhedsplejerske til at vurdere, hvordan din dreng dier hos dig. Du skal være sikker på at han er lagt korrekt til brystet og dier med korrekt teknik og du skal sikre dig at han ikke har for kort tungebånd som gør at han ikke kan malke rigtigt med sin tunge. Du skal ikke amme i 1-1½ time, det er for lang tid og det øger ikke din mælkemængde at sidde med ham så længe. Det er hyppigheden af amning der øger mælken.
Selvom man normalt ikke skal sætte tid på ...
... en amning, så vil jeg anbefale dig at du ammer ham 25-30 minutter på et ene bryst, skifter ham og tilbyder ham toppen at det andet. Hvis han derefter fortsat virker sulten, så skal han suppleres med modermælkserstatning eller noget af den udmalkede modermælk du har. Og så skal han sove.
Når han så vågner af en lur, så starter du med at amme ham fra det bryst, hvor han tog toppen sidst, lader ham spise 25-30 minutter der, skifter ham, tilbyder modsatte side og supplere igen, hvis der er behov for det.
Hans mælkebehov er 1/6 af hans vægt i døgnet. Nu ved jeg ikke hvad han vejer, men hvis han nu vejer f.eks. 4200g så er døgnbehovet ca. 700ml. fordelt på 6-8 amninger er behovet mellem 85-120ml hver gang. En efterfølgende flaske, hvor han drikker 100ml er altså et fuldt måltid ...
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du skal også have kontrolvejet din dreng, for det er kun ved at følge hans vægt at du her i starten kan få indblik i om han får den mængde mælk han har behov for. Han bør som min. tage 200g på om ugen og meget gerne mere.
Så hvis du ikke allerede har haft fat i din sundhedsplejerske, så er det en god idé at få fat på hende nu og lige få en vurdering af din dreng, amning, sutteteknik osv. - også inden I går weekenden i møde :) Hvis sundhedsplejersken ikke kan komme til dig, så er der måske et åbent hus, hvor du kan få ham vurderet og ellers må du lige få lægen til at kigge på ham.
Held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.
Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...
Viden om børn:
Vedligeholdelse af barnevogn
Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.
For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.