Annonce

Annonce

Svar: Natte søvn - 16 mdr.


11. april 2010

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære meget smadrede tvillingemor

Jeg er ked af at høre at I har besluttet at gå fra hinanden, det er bestemt ikke rart for nogen af jer og selvom I prøver at lade hverdagen være som den plejer, så er det naturligvis noget I alle fire er påvirket af - det kan ikke udelukkes at børnene mærker 'disharmonien' og at de af den grund måske virker mere utrygge og urolige end de ville gøre, hvis der var fred og fordragelighed i det lille hjem ... :)

Det er et hårdt forløb I har været igennem. Jeres drenge er født før tid og så er der tilmed to, man skal finde overskud til og tage sig af. Det er hårdt og jeg kan godt forstå at I har brug for aflastning og tid til en almindelig tanke i hovedet ... Jeg ville elske at tage imod dem, men jeg er ikke sikker på at drengene ville være ligeså begejstrede :)

Har I ikke nogen i jeres netværk der kan tage over. Jeres drenge er så store nu at de sagtens kan blive passet af en bedstemor, en god veninde eller en anden. Det kunne være rigtig dejligt for jer, hvis I bare en nat kunne få lov til at være jer selv - enten for bare at få talt lidt sammen eller også for at få sovet en ordentlig nattesøvn. I er nødt til at finde nogen som kan tage dem en nat.

Jeres drenge skal lære at sove uden at være afhængige af flasken i munden, mælken inden sengetid skal stille og roligt erstattes af en kop mælk og en banan, evt. en godnatgrød og så skal de puttes derefter. Læs en godnathistorie, syng en lille sang eller lignende, for at få ro på.

Lad dem ligge med let eleveret hovedgærde, sørg for ...


Annonce

... at rense deres luftveje, dryp deres næse med isotonisk saltvand og brug en næsesuger, så du sikrer dig at det ikke er på grund af forkølelsen og dertil tilstoppet næse, at de vågner hele tiden.

Vær opmærksom på at det er normalt at vågne 10, 15, 20 gange hver nat. Det gør vi alle sammen, vi skifter stilling, sparker dynen af, trækker dynen op om os osv. vi har masser af småopvågninger som vi ofte slet ikke registrerer.

Når vi har disse små opvågninger, så er det vores underbevidsthed der registrerer at alt er som det skal være. hvis vores pude f.eks. er faldet på gulvet, så søger vi efter den halvsovende, finder den og sover videre - den skal være der, for at vi kan sove igen. Prøv at forestille dig at nogen havde fjernet din pude, så ville du ikke kunne sove igen. Du ville vågne mere op, lede efter den og tilsidst stige ud af sengen for at finde ud af hvor den var blevet af. Puden var der jo, da du lagde dig til at sove og den skal derfor være der hele natten.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Overfør dette billede til flasken du giver dine drenge. Flasken skal være der for at de kan sove, når og hvis de falder i søvn med flasken, så forventer de også at den er der, når de har deres små opvågninger om natten. Hvis den ikke er der, så vågner de mere og mere op, græder og bliver mere og mere urolige indtil du giver dem flasken igen og de så atter sover videre - indtil næste opvågning.

I er derfor nødt til at arbejde på at få flasken fjernet helt nu og få givet dem nye sovevaner og nye søvnassociationer.

Rigtig meget held og lykke med det projekt!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fontanellen

Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.

Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...

Læs mere i Babylex

Sikkerhed i hjemmet

Det er i hjemmet, at de fleste ulykker sker, og når dit barn begynder at kravle, rejse sig og bevæge sig rundt i hjemmet, så er det vigtigt at du sikrer dig, at jeres hjem er et trygt sted at færdes.

Dit barn skal have lov til at undersøge og opleve verden omkring sig. Derfor skal du sikre at dit barn kan gøre dette.

Alle rum kan være farlige og kan kræve et ekstra sikkerhedstjek - især skal du være opmærksom på køkkenet, badeværelset og stuen.

Gå...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit råd om uld til min søn, det var nok det bedste råd jeg nogensinde har fået :) Der blev godt nok kigget mærkeligt på mig, da jeg begyndte at lede efter uld i butikkerne, så det måtte hentes hjem fra Danmark til sidst.

Hilsen mor fra udlandet


Annonce