Svar: Sove selv indendøre
Hej med dig
Jeg bliver lidt i tvivl, når jeg læser dit brev og derfor får du lige lidt forskellige overvejelser med her.
Hvis Olivia har svært ved at sove i sin seng, fordi hun ikke er vant til det, ikke føler sig tryg ved at blive puttet i den, så kan det være en idé at stille barnevognskassen i sengen. På den måde bliver hun puttet i sin barnevogn som hun plejer, men vender sig til det nye sovested, de nye omgivelser. Putteritualet bibeholdes, kassen fjernes og hun sover videre, hvor hun i princippet er vant til at ligge.
Men som jeg læser dit brev, så lyder det som om at Olivia umiddelbart godt kan sove i sin seng, og er helt tryg ved den, problemet er at storebror taler og dermed forstyrrer ...
Derfor tænker jeg at I må forsøge at nedtone hans lyst til snak om aftenen. Naturligvis skal han have lov til at tale, have sin godnathistorie, fortælle lidt om dagen der ...
... er gået osv. - alle de fine ting I plejer at gøre med ham, men samtidig også lære at det er nødt til at foregå lidt mere stille, for ellers kan Olivia ikke sove. Og hun skal samtidig også lære at sove med de lyde der nu er og blive tryg ved dem.
Spørgsmålet er derfor om I ikke er nødt til at putte hende i egen seng om aftenen, selvom storebror snakker og så være der hos hende, holde hænderne beroligende på hende, give hende mælk osv. så hun stille og roligt lærer at sove som situationen nu er. Hun kender jo godt storebrors lyde og burde umiddelbart være tryg nok ved dem, hun bliver jo mere og mere bevidst og de to har ganske givet en speciel kontakt.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Så I må prøve at finde balancen hvor I tager hensyn til begge børn og hvor de også skal lære at tage hensyn til hinanden, øve viskeleg med Albert eller lignende, så det hele kan gå op i en højere enhed ... :)
Held og lykke!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
Viden om børn:
Prævention - efter fødsel
Man kan godt blive gravid kort tid efter en fødsel - også selv om man ammer. Har I lyst til at genoptage jeres sexliv, er det derfor en god idé at finde en brugbar præventionsform.
Så længe du ammer, bør du ikke tage p-piller eller mini-piller, fordi østrogen nedsætter mælkeproduktionen, og fordi man endnu ikke kender langtidsvirkningerne, når medicinen går i modermælken.
I stedet kan det være en god idé at bruge kondom, også fordi det beskytter dig mod infektion....
Svangerskabsforgiftning
Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.
Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...