Annonce

Annonce

Svar: Flere opvågninger om natten


8. april 2010

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Pernille

Der er ingen tvivl om at din dreng er meget søgende mod brystet og nyder amningen - det lyder faktisk som om at han helst bare ville ammes, hvis han ellers kunne få lov til det ...

Det er altid lettest at stoppe amning, når både mor og barn er enige om det og det lyder ikke til at være tilfældet hos jer. Ofte vil det være en god idé at trappe ned stille og roligt, så amningen udfases mere og mere og noget andet sættes i stedet. Det kan også være godt i forhold til at du ikke skal få problemer med brystbetændelse eller lignende, fordi du danner mælk, som ikke bliver tømt ud .. Men nogle gange kan man være nødt til at stoppe mere eller mindre fra den ene dag til den anden, fordi amningen simpelthen kommer til at påvirke søvnen for meget - som du skriver, så er der jo ikke samme uro, hvis far tager over, det er især når mor er i nærheden at han hiver i blusen og vil have mælk ...

Du skal naturligvis overveje om han kan have ondt i sine ører? Har han været forkølet, hostet eller andet så synes jeg måske du skulle overveje at få en ørelæge til at tjekke ham. Hvis han har ondt i ørerne, så er det naturligt at han søger brystet fordi det at sutte letter trykket og derefter kan han så sove igen ... Selvom han sover første del af natten godt, så kan der faktisk godt være øreproblemer ... :)

Derudover tænker jeg at du er nødt til at se på hans indtag af mad og mælk i løbet af dagen. Det er en ond cirkel at begynde at amme mere og mere, for det fjerner appetitten og nedsætter indtaget af rigtig mad og jo mindre rigtig mad han spiser, jo mere vil han naturligt søge brystet ...

En plan for dagen ser således ud:

Morgen: ...


Annonce

... Havregrød, letmælk af kop

Formiddag: ½ bolle med smør, ost, frisk frugt og bær, vand af kop.

Formiddagslur

Frokost: Rugbrød med forskelligt pålæg, der serveres fisk næsten hver dag til frokost og også kød, der serveres forskellige grøntsager - kogte ærter, majs, gulerod, kartoffel og også rå grøntsager som peberfrugt, agurk og tomat. Vand af kop.

Sover middagslur

Eftermiddag: En portion tykmælk med rugbrødsdrys, mysli eller andet, ½ bolle med smør og ost, frisk frugt i hånden, vand af kop.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Aften: Familiemad, risretter, pastaretter, kød og fisk, grøntsager, sovs af forskellig slags. Der gives mad i stykker og også stadig lidt moset mad - letmælk af kop.

Suppleres evt. med en godnatgrød så I er sikre på at han ikke er sulten, når han går i seng.

Ammes og puttes til natten

Som du kan se bør han faktisk få rigtig mange måltider hele dagen igennem og bør nu kun ammes en gang dagligt. Mit umiddelbare råd til dig er derfor at du i første omgang netop derfor forsøger at få skruet amningerne betydeligt ned og få givet mere rigtig mad i stedet. Jo mindre afhængig han er af brystet, jo mere rigtig mad han har fået, jo mere må vi gå ud fra at han sover igennem om natten :)

Derudover tænker jeg at aktivitetsniveauet om dagen også spiller ind. Du fortæller jo at han på jeres ferie sov super godt og jeg tænker at der netop fordi I har været ude at rejse, er sket en masse nyt, han har brugt sig selv meget mere motorisk og mentalt end I plejer og har derfor været 'kørt mere træt' om aftenen. Prøv derfor om I kan aktivere ham mere derhjemme, når I er hjemme sammen :)

Jeg håber du kan bruge ovenstående videre, fortsat held og lykke med ham!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fed creme til børneeksem

Har dit barn børneeksem, er det vigtigt med en god hudpleje - og fedtcremer med en høj fedtprocent forebygger hudeksem. Hudpleje er vigtigt året rundt, men især i vinterperioden, hvor den kolde luft udtørrer huden ekstra meget, er det ekstra vigtigt med en god creme.

Til både behandling og forebyggelse af børneeksem, er det vigtigt at vælge fed creme fremfor lotion. En lotion indeholder meget vand og fordamper derfor hurtigt fra huden, og giver derfor ikke huden den nødvendige...

Læs mere i Babylex

Gulsot nyfødt

Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.

Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Der er ingen tvivl om at Helen er en sundhedsplejerske med hjertet på rette sted og det betyder meget for mig i perioder hvor jeg har været usikker på nogle ting.

Camilla Martin


Annonce