Annonce

Annonce

Svar: Utilfreds dreng - 4 mdr.


4. april 2010

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Hej med dig

Så længe din dreng trives med at sove en lang formiddagslur og kun en lur senere om dagen, så er det fint at lade ham have denne rytme. I princippet skal man ikke ændre noget, som fungerer, så hvis et lige nu fungerer hos jer med kun to lure dagligt, så er det helt fint - fred være med det, du skal ikke kæmpe for at få ham til at sove :)

Der er ingen tvivl om at han lige nu oplever meget af verden og er meget bevidst om hvad der sker omkring ham. Han lader sig let forstyrre og det er super at du går afsides med ham og forsøger at få ham til at amme lidt mere om dagen - netop for at få ham væk fra brystet så meget om natten. Det er også rigtig godt at du er begyndt med lidt grød, jeg synes faktisk du skal prøve at give ham skemad 2 gange dagligt. Han skal ikke have særlig meget, for det tåler hans mave ikke og han skal have tid til at finde teknikken, men det vil hjælpe dig til at få lidt mere struktur på dagen og give mere rytme og overblik på sigt. Samtidig vil det med tiden også gøre, at han om dagen fylder sig lidt mere op - stadig skal han dog have rigtig meget mælk - og stille og roligt skal hans indtag kun sikres om dagen og ikke om natten.

En plan for dagen med lidt skemad ser nu således ud:

Tidlig morgen 06: Ammes og sover videre, vågner evt. med en lille ekstra amning og dagen begynder

Formiddag 9-9.30: Ammes og puttes til formiddagslur

Frokost 12: Tilbydes lidt grød af ris, majs, hirse, boghvede, quinoa (max ½ dl) - evt. med lidt frugtmos som topping, vand af kop.

Ammes og puttes til middagslur. Tidspunktet for denne lur varierer efter hvor lang en formiddagslur han har taget.

Eftermiddag 16-17: Ammes og sover her normalt 3. lur, hvis han ikke vil dette, fordi han har sovet sen eftermiddagslur og lang formiddagslur, så er det fint.

Aften 18: Tilbydes lidt grød eller lidt grøntsagsmos af f.eks. kartoffel og gulerod (max ½ dl), vand af kop.

Ammes og puttes til natten ca kl. 20 som nu

Sen ...


Annonce

... aften 23-24: Ammes rigtig godt, gerne fra begge bryster.

Nat 03: Ammes - de fleste børn er 6 måneder inden de kan undvære denne amning.

Du er nødt til at forsøge at få ham til at spise godt om dagen, for at få ham til at spise mindre om natten og jeg håber at min plan her viser dig hvordan du kan skrue dagen sammen :)

Det vil være super godt at tage ham i en slynge eller bæresele og lade ham kigge på verden. Gå en tur med ham eller gå bare rundt og lav lidt praktisk, så han kan følge med og opleve, suge til sig af indtryk. Det er rigtig fint at gå på opdagelse sammen, fint at du forsøger det :)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det er sådan at børn naturligt i deres udvikling vil have perioder hvor de virker mere pylret og kontaktsøgende. Det handler ofte om at de udvikler sig rigtig meget både mentalt og motorisk og når det sker samtidig, så er det en lidt hård periode for både mor og barn. Det varer ofte et par uger, måske 3, så bliver det bedre, du vil kunne mærke at din dreng har lært sig nye færdigheder og der kommer så atter en periode med lidt ro på - indtil næste periode så begynder. Bogen "60 vidunderlige uger" beskriver disse perioder meget fint, du finder den i min bogguide under 'Udvikling' :)

Med hensyn til at få ham fra lift til egen seng, så lyder det meget fint at begynde på dette nu. I barnevognen skal han nu lægges ude at være i liften, men skal i stedet puttes godt med sin dyne eller i en sovepose - hvad du nu har og bruger. I tremmesengen starter du med at stille liften, så han vender sig til at ligge i sengen og kender omgivelserne og så tager du ham efter et par dage helt ud af liften og putter ham direkte i sengen, som han naturligt kender omgivelserne af :)

Hvis han har en sut, sutteklud eller I har andre små genkendelige ritualer I bruger når han skal sove, så er det vigtigt at lade disse følge med ham fra lift til egen seng :)

Håber du hermed er hjulpet videre og har fået lidt ro med på vejen, rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Bekymring for sproglig og motorisk udvikling

Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...

Læs hele brevet og Helens svar


6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.

Sidder ofte i W-stilling

Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Nysgerrighed børn

At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.

Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...

Læs mere i Babylex

Sidde

De fleste børn kan i 6 mdr´s alderen sidde med let støtte f.eks. i en høj stol eller i barnevognen.

7 mdr gamle kan de fleste børn sidde kortvarrigt, dvs et par minutter, for så at falde til siden, for- eller bagover.

8 mdr gamle kan det fleste børn sidde i lidt længere tid og begynder også at tage hænderne ud og støde fra ved siden. Balancen bliver bedre og bedre.

Når barnet begynder at kunne sidde selv og holde et stykke legetøj i hånden er det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!

Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".

Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.

Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.

Venlig hilsen

Helt Utrolig Lettet


Annonce