Svar: 3 1/2 årig med temperament
Kære Jeanette
Jeg tror faktisk at du skal prøve at vende tingene lidt på hovedet. Jeg tror netop at det er fordi din søn ved at han er elsket at han tør prøve grænserne af og skabe konflikter med dig. Netop fordi han ved at uanset hvordan han opfører sig, så vil elske ham og derfor er det trygt at afprøve grænser mod dig, selv om du synes det er nok så hårdt:o)
Du skal gøre op med dig selv at du har nogle regler og far har nogle andre. Det er ikke en konkurrence, selv om det let kan blive sådan. Der er ikke noget i vejen for at du fortæller din søn at der er forskel på at være hos dig og være hos far.
Hvis din søn f.eks. siger at hjemme hos far må man godt hoppe i sofaen, så er der ikke noget i vejen for at du fortæller ham, at det kan godt være med det gør vi ikke her hos os. Langsomt vil din søn lære at nogle ting sker på en måde det ene sted og en anden måde det andet sted.
Samtidig skal du også gøre dig bevidst, hvad du siger nej til. Du skal ikke finde dig i at blive kaldt dum. Når din søn siger 'dumme mor', så fortæller du ham at det vil du ikke høre på, det er ikke pænt at sige sådan. Du skal naturligvis sige fra, ...
... når det er beretiget.
Samtidig så skal du også overveje, når du siger nej. En dag kan hurtigt blive fyldt med nej, nej, nej og man synes ikke man har lavet andet end at skælde ud hele dagen. Overvej derfor hvad der egentlig er til grund for at din søn får det, som han gerne vil. Hvis han bliver mødt med et ja en gang imellem, vil det også være nemmere at acceptere et nej.
Når han 'flipper ud' over at få et nej, så er det vigtigt at du kan rumme hans følelser, samtidig med at du holder fast ved dit nej. 'Jeg kan godt forstå at du bliver sur nu, det er også irreterende at du ikke må hoppe i sofaen, men det må du altså ikke'.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Der skal være plads til hans frustrationer og han skal også lære at tackle de situationer, hvor tingene ikke går efter hans hoved. Bliver du vred på ham og puster til ilden, så bliver det værre; men lytter du til ham og rummer hans følelser, sætter dig ned og viser at du er der for ham, så klinger det af, adrenalinen bliver mindre.
Tænk også på at din dreng har to steder han skal forholde sig til. Hans opførsel lyder ikke ekstrem, men som en reaktion fra en sund dreng.
Fortsat held og lykke med ham.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:
23. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 9 mdr.
Kære Helen. Jeg håber, du kan hjælpe os med nogle redskaber til at håndtere...
19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...
18. april 2025 | Opdragelse | 4 år
Sur 4 årig pige der råber meget
Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
Viden om børn:
Uld til børn
En gammel tommelfingerregel lyder, at alle de måneder, som ender på "r", kan uld være en fordel - det vil sige september, oktober, november, december, januar og februar.
Uld har mange fordele:
- Det har blandt andet en rigtig god isoleringsevne, så det hjælper dit barn med at holde sig varm. Uld består af ca. 20 procent fibre og 80 procent luft, og det gør, at ulden isolerer rigtig godt.
- Det kan absorbere 30-40 procent af sin egen vægt i væske. Det...
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.