Brev:
Bearbejdning af ammetraume
Kære Helen
Jeg har et spørgsmål til hvor jeg kan få noget rådgivning. Jeg har en dreng på knap 3 et halvt år, som jeg havde et ret ubehageligt ammeforløb med. Nu venter jeg lillesøster her til sommer:-) og kan mærke at problematikken omkring amning vokser i min bevidsthed.
Jeg har været til en ammekonsultation på hospitalet, men fik ikke rigtig noget ud af det, andet end bevidstheden om at der stadig ligger meget frustration og vrede inde i mig fra sidste gang, både sorg over at den første tid med vores søn var præget af for mange frustrationer, men også over den dårlige rådgivning jeg fik af både personalet på hospitalet og min sundhedsplejerske.
Jeg brød helt sammen da jeg skulle gengive forløbet, men ammekonsulentern sagde ikke ...
... rigtig noget jeg kunne bruge. Derfor har jeg efterfølgende tænkt, at jeg måske skulle få noget psykologisk hjælp inden det næste barn (måske) skal ammes. Ved du hvor jeg kan finde en rådgiver der er ekspert på det område? Eller hvor jeg kan henvende mig?
Jeg skal måske lige sige, at jeg er en af dem der er temmelig skeptisk i forhold til den danske ammepolitik og hvordan amning bliver "promoveret" af meget fagpersonale. Så jeg har mere brug for en der kan hjælpe mig med at bearbejde mit traume, end en der fortæller mig om fordelene ved amning, jeg kender både fordelene og ulemperne. Ikke fordi jeg ikke vil amme, for det vil jeg gerne, bare ikke for en hver pris. Jeg vil bare så gerne have en anden start på mit andet barns liv:-)
Hilsen
M
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
22. maj 2024 | Graviditet | 0 mdr.
Kommer jeg til at elske mit barn
Kære Helen. Kommer alle mødre til at elske deres børn og blive glade for...
Viden om børn:
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Omega-3 til gravide
Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.
Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af fosterets og spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse).
Derudover viser undersøgelser at Omega-3 har betydning for om graviditeten opnår normal længde og om barnet har en normal fødselsvægt.
Hvis du spiser 200-300 g. fisk om ugen, så er fedtsyrerne altid tilgængelige for dit...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.
Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)
Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!
Hilsen mor til Elias, 4 måneder.