Svar: NF-Scanning, termin og selve billedet
Kære Sophia
Med mindre man har fået fertilitetsbehandling og ens æg er taget ud, befrugtet og sat op, så ved ingen vel helt præcist, hvornår graviditeten er opstået ... Der er derfor altid lidt usikkerhed omkring terminsberegning uanset hvad metode du vælger at bruge og selvom man er nogenlunde sikker, så vil nogle kvinder jo også føde 3 uger før tid/termin - hvilket er normalt og nogle kvinder gå 2 uger over tid/termin, hvilket også er normalt.
Den terminsberegning du har fået som ligger med 1 uges mellemrum, tja, det kan ligeså godt blive det ene som det andet og det er jo uden større betydning :)
Jeg er ikke uddannet i at se på scanningsbilleder og vil derfor ikke kunne fortælle dig præcist, hvad du ...
... ser ... Du må tro på at den sygeplejerske, som har undersøgt dig, ved hvad hun taler om og når hun har været helt rolig og sagt at alt så fint ud - ja så er tingene som de skal være. Hvis du er meget urolig over det, kan du dog altid prøve at ringe til afdelingen hvor du fik scanningen foretaget og fortælle om din uro. De har jo sandsynligvis billedet liggende i din journal og vil derfor kunne kigge på det igen og give dig en tilbagemelding... Der sker i hvert fald ikke noget ved at ringe til dem, det er dem, der kan svare på dit spørgsmål her.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Ellers lyder det som om at du har det godt og at graviditeten skrider stille og roligt frem, det er rigtig dejligt :)
Pas fortsat godt på dig selv, rigtig god påske!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Viden om børn:
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Suttebehov
Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.
Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.
Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Ja, så sætter jeg mig endelig ned og skriver et brev til dig :o)
Jeg har fulgt med i din fantastiske brevkasse fra før min datter, på snart 11 mdr, blev født og har tit kunne bruge et råd på vejen af dig, men det er som sagt først nu, at jeg får sat mig ned og skriver selv. Købte endda også din bog, selvom den (desværre) først udkom da min datter vist var ved at være en 4-5 måneder ;o) Ja, jeg betegner mig faktisk som lidt af en fan, he-he ;o)
Mange hilsner (og ja, jeg har altså også lyst til at give et knus) fra "Mor"