Annonce

Annonce

Brev:

Nervøs mave


28. marts 2010

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Nervøs mave

Kære Helen

Vi skriver til dig af nysgerrighed.

Vi har en søn på 15 mdr der igennem en længere periode har haft diare. Diareen startede i forbindelse med at jeg startede arbejde efter en lang barsel med god tid til indkøring.
Vores søn trives og er glad på trods af diareen og spiser tilsvarende ekstra meget så vægtkurven har han også holdt. Jeg har været ved læge med ham fordi jeg synes det var bekymrende og var usikker på om han holdt sin vægt. Han sagde at det sandsynligvis ikke var nogen bakterie eller allergi der var årsagen men nok nærmere Toddlers diare.

Efter lidt undersøgelser kan jeg forstå at det er en diare der er tilstede over længere tid men årsagen ikke er kendt. Man har erfaringer med at tlbageholdenhed med visse madvarer kan mindske symptomer. Jeg kan bare ikke få det til at passe med at det skulle være madvarer der giver ham problemer for vi har forsøgt at skære ned på en ting af gangen (først groft brød, så mindre ...


Annonce

... stærk mad og så citrusfrugter, sukker etc) men intet ændrede sig. Derimod synes jeg det har sammenhæng med manglende søvn.

Har du hørt om sådanne nervøse maver før?

Lidt baggrund: Vi har fået to børn kort tid efter hinanden. Vores søn er den yngste og har altid været nem bortset fra at han hyppigt har været vågen om natten op til flere timer. Det stoppede heldigvis kort tid efter han startede i institution. Han har dog været svær at læse for mange af pædagogerne og er således blevet lagt til at sove forholdsvis sent sammenlignet med det han plejer hjemme og har ikke sovet tilsvarende længere.

Han sover normalt kl 19-05.30 og så tager han en lur på 1 1/2-2 timer i institutionen (denne lur er længere hjemme). Han har kun taget en lur fra han var ca. 12 mdr. Jeg har egentlig hele tiden syntes det var lidt søvn men han er glad og tilfreds for det meste.

Mon du har erfaring med lignende historier ?

Med venlig hilsen

Mor og far til to

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.

Jakke og flyverdragt i autostol?

Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...

Læs hele brevet og Helens svar


9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.

Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2

Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.

Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?

Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...

Læs hele brevet og Helens svar


13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.

Skoldkopper, bedsteforældre og smitte

Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...

Læs hele brevet og Helens svar


16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.

16 måneder - tryghedssøgende

Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vælling

Vælling er en tilskudsblanding, og det minder i sammensætning om en tynd grød. Tilskudsblading adskiller sig fra modermælkserstatning ved at have et højere indhold af protein og visse mineraler. I følge sundhedsstyrelsen er der ikke grund til at give barnet tilskudsblanding fremfor modermælkserstatning. Og børn der bliver ammet har heller ikke ernæringsmæssigt brug for at få vælling.

Vælling kan tidligst gives til barnet fra 6 mdr.´s alderen, og det anbefales, at man ikke giver...

Læs mere i Babylex

Hoppegynge

En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.

Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!

Venlig Hilsen Mira

P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!


Annonce