Annonce

Annonce

Svar: Kost, frugtstænger, dyne


26. marts 2010

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære Sanne

Gode boller til børn er havregryns boller, du kan se i babykøkkenet her på siden, hvordan du laver dem. Kom ekstra mel i opskriften, så klistrer de ikke så meget. De kan fryses og tages op og lunes i ovnen :)

Frugtstænger anbefaler jeg normalt ikke ... Det jeg anbefaler er frisk frugt, som du skærer i både og giver din datter at spise selv. Frugtstænger forbinder jeg med tørret frugt og her skal man som du skriver, se sig rigtig godt for.

Tørret frugt indeholder ofte rigtig meget sukker og derfor anbefales det at man som udgangspunkt giver sit barn frisk frugt. Tørret frugt, kan derudover klistre til barnets tænder og giver dermed grobund for huller.

Der er naturligvis forskel på tørret frugt og hvad man køber, noget tørret frugt er så sødt at det kan sammenlignes med at give sit barn vingummi eller lignende slik og det vil man jo ikke gøre som mellemmåltid ... Noget tørret frugt bliver faktisk tilsat ekstra sukker og det kan være svært at opdage, da der ikke er lovkrav om, at tilsat sukker skal angives på pakken.

Tørret frugt indeholder dog også fibre og kan være gode for fordøjelsen, det er trods alt et bedre alternativ til slik, det er altså bedre at give din datter lidt tørret frugt end en lille skål vingummi, hvis det kommer dertil, men frisk frugt er det bedste valg og jeg synes ikke du skal bede familien i DK om at sende tørret frugt ned til jer - frisk frugt er bestemt at foretrække :)

Med hensyn til dyne, så vil en babydyne normalt måle 70 x 100 centimeter, hvilket er stort nok til, at barnet kan puttes i den men ikke så stor, at ...


Annonce

... barnet risikerer at blive for varm. Normalt anbefaler man at skifte til juniordyne fra 1 års alderen, den måler 100 x 140 centimeter og vil normalt passe, til barnet er fem-seks år gammelt - det er en juniordyne I har derhjemme efter målene at dømme :)

Nogle vælger at skifte til en større dyne før barnet er et år, hvorvidt man kan gøre det afhænger af, hvor stort ens barn er rent fysisk og hvor mobil barnet er. Barnet må ikke blive overophedet og må ikke kunne få dynen over hovedet ... Du kunne måske gøre det, at du brugte juniordynen som en pose, ved at sætte den ned om madrassen i siderne og i fodenden og på den måde fik puttet din datter - men igen, hun må jo ikke kunne glide ned under dynen så den kommer over hovedet, så er det bedre at den ligger løst og hun kan sparke den af sig ...


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Dynen skal være let og omslutte kroppen uden at være for tynd. En børnedyne skal kunne holde barnet varm, men samtidig skal barnet også kunne komme af med sved om natten, og børn må ikke sove hverken for varmt eller for koldt. Dynen skal kunne vaskes og meget gerne gå i tørretumbler. Vælger man dyner med Økotex Standard 100 mærkning, så er det en garanti for at den er testet for skadelige stoffer. Økotex Standard 100 findes i fire produktklasser, der adskiller sig på mængden af tilladte restkemikalier, hvor kravene i klasse 1 er de strengeste. Det betyder, at produkterne kan anvendes til små børn, idet der er særligt strenge krav til produkter, som skal bruges af børn under tre år.

Jeg håber du kan bruge ovenstående videre, fortsat held og lykke med hende :)

Rigtig god påske :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Uro i kroppen - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Mistrivsel i vuggestue

Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Proprioceptive sans

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...

Læs mere i Babylex

Faderskab

Et barn, der er født i Danmark, skal som udgangspunkt have registreret en far. Det er vigtigt, fordi barnet har ret til at kende sin biologiske baggrund, og fordi faderskabet giver både barnet og faren en række rettigheder og pligter.

Hvis I forældre er gift, så får faderen automatisk faderskabet. Hvis I forældre ikke er gift, så skal du ansøge om faderskabet - og det skal du gøre i forbindelse med barnets fødsel og inden for 4 uger. Hvis I ikke har anmeldt faderskabet inden for...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tak for din altid rigtigt gode brevkasse, med masser af nyttige råd og gode, personlige og vedkommende svar.

Jeg glæder mig altid til at modtage svar fra dig.

Sebastians mor


Annonce