Svar: Er han sulten eller lækkersulten?
Kære Maibrit
Det kan godt tænkes at Valdemars blodsukker om eftermiddagen er lidt lavt og at han derfor efterspørger det søde mere end det sunde ... der er dog igen der siger at det behøver være en kiks, kunne du ikke give ham en frugtskål med lidt kiwi, æble, melon, banan og appelsin og se om ikke det ville være interessant. Du kan f.eks. lave et frugtspyd til ham, hvoraf han så kan pille et stykke frugt og komme det i munden :)
At nægte ham noget synes jeg er synd, for der er sandsynligvis tale om et reelt behov for at få noget ... men du skal naturligvis overveje, hvad du giver ham.
En kiks er naturligvis også i orden en gang imellem, vi andre har jo også nogle gange lyst til sødt uden at det behøver tage overhånd :)
Jeg tænker også at der jo ligger lidt ...
... selvbestemmelse i at ville have den kiks. Han har en alder nu, hvor han naturligt begynder at vise mere af egen vilje og udmærket er klar over at der nogle steder i køkkenet ligger ting, som er mere lækre end andre ting. Han ser jo også at I nogle gange spiser noget og vil naturligvis have det samme som jer. Netop omkring de 1½ år og fremefter vil banret ofte være meget opmærksom på om voksne spiser andet end barnet og barnet vil naturligvis have det, som det har set voksne tage ...
Det er også vigtigt at anerkende dette og du kan jo så f.eks. give ham en kiks, men holde fast i at han ikke får flere. Hvis han vil have mere og er mere sulten, så må han tilbydes et sundere alternativ :)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Håber du kan bruge mine tanker lidt videre, fortsat held og lykke :)
God weekend og rigtig god påske!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Gluten til baby
De fleste børn kan tåle gluten, og gluten kan introduceres til barnet i 4-6 måneders alderen under hensyntagen til de anbefalinger, der i øvrigt gælder om variation i kosten, når skemad gives til småbørn.
Hidtil sagde man, at spædbørn ikke måtte introduceres til gluten før efter 6 måneders alderen, men disse anbefalinger blev i 2015 lavet om, da der ikke er fundet videnskabelig dokumentation for at vente med at introducere gluten.
Gluten findes især i hvede, mens...
Hofteklik
Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.
Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.