Svar: Dagsrytme - 9 mdr.
Kære Sofies mor
Dejligt at høre, at I nu nærmer jer foråret uden yderligere sygdom, håber det holder ved. Det lyder også som om at indkøring i dagpleje er forløbet smertefrit for alle parter - dejligt :)
Planen for dagen ser meget fint ud, jeg har ikke mange forslag til rettelser :)
Jeg kunne godt tænke mig at Sofie fik grøntsagsmos som supplement til sine rugbrødshapsere i stedet for øllebrød. Det vil give større variation og det er vigtigt at give hende både grøntsager, kød og fisk frokost og aften. Det får hun ikke som det er nu. Stille og roligt skal grøntsagsmosen være kogte grøntsager som gulerod, ærter, majs, ligesom hun kan få en kartoffelbåd, et stykke agurk, en tomat eller lignende.
Det vil også være rigtig godt med kogte pastaskruer, stykker ...
... af frikadelle, smørbart pålæg i form af fisk som makrel, tun, rognguf, sildepostej eller f.eks. rejer eller muslinger som hun selv kan spise. Det er vigtigt med stykker, så hun kan øve sit pincetgreb.
Så hendes frokost synes jeg skal indeholde mere variation af forskellige fødevarer, især med fokus på grøntsager, kød og fisk - samt øvning af pincetgreb. Men ellers er planen meget fin.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du må tro på at hvis hun selv siger amningen fra og er i stand til at sove igennem uden at få mælk, uden at søge brystet, så er det fordi hun drikker det hun har behov for af en kop. Det er super fint. Lad hende flekse, så når hun vågner og søger brystet, så får hun det og når hun sover igennem så lad hende gøre det - og nyd det :)
Rigtig meget held og lykke med det hele fortsat :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Pudendusblokade ved fødsel
Pudendusblokade er en bedøvelse af skeden og mellemkødet, som kan gives til kvinder, der er i fødsel.
Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden, og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse, man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.
Pudendusblokaden er for de fleste lidt ubehagelig at få lagt, og den kan dæmpe presseveerne, så man som kvinde ikke kan...
Klumpfod
Når børn fødes med en fod, der er bøjet indad, hvor fodsålen peger bagud og fodryggen fremad, så kalder man det klumpfod. Der er ca. 1 ud af 1000 børn der fødes med klumpfod og ca. halvdelen af disse har misdannelsen på begge fødder.
Man ved ikke hvorfor nogle børn fødes med klumpfod, men der er en vis arvelig tilbøjelighed. Man siger at risikoen for at føde et barn med klumpfod øges med en faktor 30, hvis en søster eller bror har lidelsen.
Drenge fødes hyppigere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.
Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.
Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.
Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder