Annonce

Annonce

Svar: Urolig og sover dårligt


22. marts 2010

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Line

Tillykke med jeres lillebror, det lyder som om at I har haft en lidt hård start, men trods alt som om det går en lille smule bedre nu :)

Jeg synes bestemt at du skal vække Sune og holde ham godt til brystet om dagen. Det er meget vigtigt at han om dagen spiser godt og effektivt og får fyldt sig godt op, så kan han sove et længere stræk om natten. Det er generelt godt at holde fast i en rytme, hvor han om dagen er vågen og aktiv, det er der tingene sker, om natten er der ro på, her sover han længere, der skal ikke tændes for meget lys osv. om natten er vi stille.

Du skal være opmærksom på at han godt kan have behov for at øge din mælkemængde lidt, fordi hele jeres start har været som den har været og fordi han nu har en alder, hvor han rent fysisk måske er ved at være så stor, at produktionen skal sættes lidt op.

Det er hyppigheden af amning der øger mælkemængden og det betyder at det giver mere mælk at amme hver anden time i stedet for hver fjerde time. Samtidig er det sådan at børn naturligt dier meget hele aftenen, fordi mælken der er mere koncentreret og ved at die hyppigt får de fyldt sig lidt ekstra op og kan derfor sove mere sammenhængende om natten. Det er også sådan at amningerne om natten øger mælkeproduktionen fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon prolaktin. At din dreng dier eller gerne vil die hele aftenen er således normalt for hans alder, men at han søger ekstra hele natten, kan godt være fordi hans behov skal dækkes mere om dagen.

Du skriver at han sjældent falder i søvn ved brystet om dagen og jeg vil faktisk anbefale dig at du prøver at ...


Annonce

... finde en rytme, hvor du ammer ham inden han skal sove og derefter putter ham. For at øge mælkemængden lidt, så synes jeg du skal starte med at amme ham når han vågner fra en lur. Det vil sige amme ham fra det ene bryst og lade ham spise rigtig godt og effektivt der. Herefter bøvser han, I pludrer lidt, han skal skiftes osv. og inden han så skal sove, så ammer du ham fra modsatte bryst og putter ham derefter til lur i lift eller barnevogn.

På den måde får du stimuleret begge bryster mellem hver lur og han får en rytme, hvor han begynder at sove fast i løbet af dagen. Når han vågner fra sin lur, så starter du med at give ham mælk fra det bryst, hvor han stoppede sidst så han kommer godt i bund der, bøvser, pludrer, skifter ham og tilbyder så modsatte bryst inden han skal sove igen.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


De fleste børn i din drengs alder vil have det godt med at sove ca. 6-7 timer i løbet af dagen, ofte fordelt over 3 lure og en nattesøvn på 8½-10 timer - det vil sige samlet mellem 15-16 timer i døgnet. Da din dreng sagtens kan sove 3-4 timer i løbet af dagen, så får han meget hurtigt sin dagssøvn dækket og måske kan han nøjes med kun to lure, som det er lige nu. Men ofte vil det være sådan at han har brug for 3 lure, for netop ikke at blive for overtræt og dermed ked af det om aftenen.

Prøv om du kan medtænke disse gennemsnitlige tal i jeres hverdag, så du på den ene side får givet Sune den mængde søvn han naturligt har brug for, men også får givet man mælk nok og samtidig får skabt en rytme, hvor han ikke bliver så ked af det om aftenen ...

Jeg håber du kan bruge lidt af mine tanker videre, fortsat held og lykke med ham :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Moderkage

Moderkagen forsynet barnet med næring, imens det ligger inde i livmoderen. Når fødslen er forbi, og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.

Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det kan ske, at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves, og den må fjernes af en læge. Bedøvelse er nødvendigt, for hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex

Smile

Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!

Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.

Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.

Jo mere du kan smile, pludre og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for din hjælp til ammestop. Jeg har i denne uge endelig lagt amningen på hylden, og lillepigen har ikke sagt et kvæk. Hun falder så pænt i søvn, imens jeg synger for hende. Hun er så dygtig, og jeg er glad for, at det har været så let. Der er selvfølgelig stadig mælk i mine bryster, men de er ikke spændte. Så tusind tak for dine råd...

Hilsen en mor, der gerne ville gøre ammestop så let som muligt for både mor og barn.


Annonce