Svar: Falder hele tiden
Kære Dorthe
Det du beskriver lyder meget normalt, at I oplever det særlig voldsomt hænger sandsynligvis sammen med at jeres datter motorisk er rigtig godt igang. Hun var ikke ret gammel før hun kravlede og begyndte at rejse sig nu står og går hun omkring med støtte - hun bevæger sig altså som et barn, der normalt ville være måske 3, 4, 5 måneder ældre end hende og hun er derfor mentalt stadig meget umoden og dermed også endnu mere frygtløs end man er, når man er 12-13 måneder gammel ...
Hun fortstår simpelthen ikke at agere i forhold til ting der omgiver os. Hun har ingen fornemmelse for højder, har inden fornemmelse for hvad det vil sige at falde og slå sig og huske særlig langt kan hun ikke. Hun er fuldstændig drevet af lyst til at bevæge sig og til at udforske - men nogen særlige tanker bag er der ikke endnu ...
Det bedste I kan gøre er naturligvis at prøve at sikre hende og være der for hende, så hun ikke falder mere end højst nødvendigt og det er især vigtigt at hun ikke slår sit hoved for meget. Fald fra højder tåler hun meget dårligt og I må prøve at gribe hende, når hun mister balancen og som du skriver også prøve at lægge puder, madrasser ...
... osv. så hun falder blødt - men du har ret, man kan jo ikke bo i en æggebakke og vil kan ikke beklæde vægge og møbler med skumgummi ...
I skal også være opmærksom på at hun netop fordi hun er så mobil som hun er, måske kan komme i skabe og skuffer, hvor I har kemikalier og andre giftige ting, som hun ikke må komme i nærheden af. I skal være opmærksomme på ledningen fra elkogeren, den varme ovn osv. Alt sammen noget som kan få katastrofale følger, hvis hun pludselig får fat i det.
I kan købe gummidutter til at sætte på bordhjørner, så de ikke er så skarpe og I kan købe sikringer til skabe, skuffer, vinduer også så hun ikke kan åbne det. Sengen må sikres med en sengerand, det er vigtigt at hun ikke slår sig i sengen, fordi det er der hun ofte tilter mest, netop fordi hun er træt og har endnu sværere ved at styre sin balance.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
At hun bider i møblerne er faktisk også meget normalt ... det plejer dog at gå over igen :)
Så ja, jeres datter er fuldstændig frygtløs og I må derfor være ekstra meget omkring hende, så hun ikke kommer for meget til skade og så må I prøve at se det som noget positivt at hun er så mobil, som hun er :)
Rigtig meget held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Øl og amning
Før i tiden anbefalede man, at kvinder der lige havde født, og som gerne ville amme, drak en maltøl eller en mørk hvidtøl dagligt, fordi det kunne hjælpe med at sætte mælkeproduktionen op. Det var kun øl af denne type, som havde effekt, og effekten skulle skyldes maltindholdet. På barselsafdelingen kunne man derfor få en øl til frokost eller aftensmaden, hvis man havde brug for det.
Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl....
Sove ude
Helt små børn skal man være forsige med at lade sove ude i barnevogn. En tommelfingerregel er, at spædbørn ikke bør sove ude, før de har genvundet deres fødselsvægt og vægten skal være mere end 3000g.
At sove ude om sommeren er enkelt. Stil barnevognen i skyggen og hold øje med dit barns temperatur ved at mærke det i nakken. Dit barn vil nyde at stå under et træ og se vinden i bladende. Et insektnet kan yde god beskyttelse mod insekter, men brug det kun, hvis der er insekter.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.
Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.
Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.
Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder