Svar: For meget frugt, for lidt mælk?
Hej med dig
Jeg er ked af at høre at I nu døjer med astmatisk bronkitis og medicin ... men dejligt at hun responderer godt på det og det lyder som om at I trods alt har det godt :)
Når børn begynder at fravælge amningen, som du beskriver at din datter gør - hvilket mange børn i øvrigt gør i 10 månedersalderen - og de ikke får flaske, ja så kan der godt komme en periode, hvor barnet måske er lidt i underskud med hensyn til kalk og det er rigtig godt du er opmærksom.
Det er vigtigt at du prøver at få din datter dækket ind og det gør du ved at bibeholde den ene amning om aftenen, så længe hun vil det :) Og ved at bruge mælk i grød og mos. Da du giver jerndråber og hun spiser godt og varieret, så behøver du ikke lave grød og mos på mme, hvis hun synes det smager bedre på sødmælk så er det helt okay. Stopper amningen fuldstændig inden 12 måneders alderen må det dog anbefales at bruge mme i grød og mos, så hun ikke overgår fuldstændig til komælk før hun er 12 måneder gammel.
Når jeg ser din dagsplan igennem, hvor din datter får mælk i grøden om morgenen, mælk af kop til frokost, yoghurt om eftermiddagen og ...
... mælk som en naturlig del af aftensmaden - både af kop og som sovs, ost i maden osv. og du derudover ammer hende en gang inden natten - ja så synes jeg faktisk det lyder rigtig fint det du fortæller og du må her gå ud fra at hun er dækket ind som hun behøver.
Behovet for jern får hun jo også dækket via ekstra jerntilskud og hun spiser godt og varieret hele dagen igennem - jeg synes det lyder meget fint :)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Der er desværre ikke nogen faste regler for fordelingen af mme og sødmælk frem mod 12 måneders alderen. Man siger at komælk efter 9 måneders alderen kan udgøre en større del - mere præcist er det ikke ... Så det er lidt et skøn. Du kan altså f.eks. bruge mme i grøden om morgenen og ellers give hende sødmælk / surmælksprodukter samt amme hende om aftenen.
At give hende 2-3 stykker frugt dagligt lyder til at være fint til hende. Hendes mave fungerer og hun lyder til at trives med planen som den er - det gælder også hendes væskeindtag. I det hele taget lyder det som om at lillepigen stortrives med den dagsplan du har sendt og jeg synes det lyder fint :)
Håber I her har fået lidt ro på, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Opbevaring af modermælk
Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.
Holdbarhed for ny udmalket mælk:
3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...
Bøvse
Når babyer spiser, sluger de ofte en masse luft. Derfor har mange brug for at bøvse efter et måltid.
Den nemmeste måde at dit barn kan komme af med luften på er hvis du lægger barnet op mod skulderen og klapper eller stryger forsigtigt på ryggen. Hold barnet så højt, at barnets arme bliver løftet, så har luften lettere ved at komme ud.
Du kan også sidde med barnet foran dig på dit skød eller lægge barnet på din underarm og gå lidt rundt.
Spædbørn...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen & Co.
Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.
Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )
Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!
Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.