Annonce

Annonce

Svar: Ovenpå efter graviditet


11. marts 2010

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære MTT

Den bedste til at svare på dine spørgsmål er nok en obstetrisk læge, det vil sige en læge uddannet specielt indenfor graviditet og fødsel.

Umiddelbart mener jeg ikke at der nogen fast regel for hvor længe man bør restituere mellem graviditeter, men der gives her individuel rådgivning, hvor man ofte både vil se på hvordan den eller de tidligere graviditeter er forløbet, men bestemt også på hvordan fødslen er forløbet. Hvis man f.eks. har født ved kejsersnit, så vil man ofte anbefale at der går længere tid imellem fødslerne, simpelthen fordi der ellers er risiko for at arret springer op - til stor fare for både mor og barn. Hos ca. 1% af kvinder der har født ved kejsersnit før, vil man opleve at livmoderen brister i forbindelse med en efterfølgende fødsel.

Derudover vil kroppen normalt naturligt sørge for at der går noget tid mellem fødslerne, fordi fuld amning vil forebygge ny graviditet. Hvis man giver flaske og derfor får sat gang i sin egen cyklus før kroppen normalt ville gå igang, kan man derfor godt tale for at 'trække tiden' mellem fødslerne lidt...

Med hensyn til løst ...


Annonce

... maveskind efter graviditeter, så er dette naturligt og der kan sagtens gå 1½ år inden din krop har fundet sit "normale" leje igen. Man vil normalt altid kunne se, når en kvinde har født et barn - det sætter sine naturlige spor, men hos nogle kvinder vil maveskindet hænge så meget, at man føler sig voldsomt generet af det. Det kan opereres, men vælger man den løsning er det vigtigt at man har fået alle de børn man ønsker først. Ved evt. næste graviditeter, vil maven naturligt også have behov for at give sig og evt. nye strækmærker vil komme til.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg synes du skal give det tid, naturligvis medtænke sund kost, motion i hverdagen osv. Din fysiske tilstand både før og under graviditeten har naturligt også noget at sige, i forhold til hvordan du klare en næste graviditet og fødsel. Du har trods alt født 3 børn som alle er under 4 år - det er naturligt at du har svært ved at få din 'ungpige-figur' tilbage og helt som før bliver det nok aldrig ... Men stadig vil din krop ændre sig det næste år og jeg synes du skal se tiden an og evt. tale med din læge :)

Jeg håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...

Læs mere i Babylex

Taktilsansen

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

tusind tak for en eminent brevkasse, den har jeg fundet og finder meget trøst og viden i.

Mor til dreng 16 måneder


Annonce