Svar: Hård start i dagpleje
Kære Pia
Det er rigtig godt at I kender stedet og har god erfaring med fra tiden hvor Mikkel var der - det gør det jo lidt lettere at se tiden an og klare at lillebror er så ked af det, når man har en idé om hvordan dagplejer er og hvad der foregår ...
Der er dog ingen tvivl om at det er rigtig svært for Rasmus at blive afleveret der og der er nogle børn som reagere voldsomt overfor fremmede - faktisk helt ned i 4 måneders alderen og at han reagerer i en alder af 7 måneder er helt normalt :)
Det har været et par hårde måneder på det sidste og derfor er det naturligt at han har ekstra brug for mor = tryghed, nærhed og vanlige rammer. At blive afleveret hos fremmede, fremmede lyde, fremmede dufte, fremmede børn, fremmede stemmer, fremmede omgivelse osv. er naturligt en kæmpe stor stressfaktor og et eller andet sted, så tænker jeg at du skal prøve at se det som et sundhedstegn, at han reagerer.
Prøv at tænke på, hvordan du selv har det, når du starter på et nyt arbejde, hvor mange ting du pludselig skal finde ud af og vænne dig til - og du kan endda forstå hvad de siger og du kan spørge når du er i tvivl - her er der tale om en dreng som er fuldstændig overladt til at andre kan ...
... hjælpe - og naturligvis vil de hjælpe, men det kan ikke undgås at de trøster, bærer ham, forsøger at berolige osv. på en anden måde end nu plejer at gøre det på, for de er jo ikke mor. Derfor reagerer han og det er naturligt :)
Det kan sagtens være at det vil hjælpe, hvis du har mulighed for at være der mere sammen med ham. Det vil gøre at han kan spejle sig i dig og se at du hygger dig, at du har tillid til dagplejerne, du kan signalere en ro ved det hele, som naturligt vil smitte af på ham ... Så at prøve det et par dage i næste uge kunne være en rigtig god idé.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis dagplejer bor i nærheden og de synes det er okay, så kunne I evt. trille forbi med barnevognen her i weekenden og lade storebror komme med. Så kan de hilse på ham og drengene kan hilse tilbage. Rasmus kan sidde i sin barnevogn, se at storebror også er glad for dem, smiler, leger, snakker med dem osv. og så kan I køre igen. Ikke mere end bare lige kigge forbi 15 minutter, for at vise Rasmus at det er okay, det er ikke farligt og han blev ikke efterladt lige der. Og så som sagt prøve at være der hos ham et par dage i næste uge, for at se om din ro kan smitte lidt af på ham :)
Rigtig meget held og lykke med det fortsat :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Pethidin ved fødsel
Pethidin er et morfinlignende stof, som især blev brugt ved fødsler førhen i tiden. I dag vil man ofte vælge at tilbyde den fødende en epiduralblokade i stede, hvis hun har voldsomme smerter. I særlige tilfælde kan man dog stadig vælge at give pethidin til fødende. Det gives som injektion, og virkningen indtræder efter ca ½ time.
Der er en del bivirkninger forbundet med at give pethidiin, blandt andet kan det nedsætte ve-aktiviteten, give den gravide kvalme og gøre hende svimmel...
Allergi børn
Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.
Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.