Annonce

Annonce

Svar: Normal 5 årig


19. juni 2004

Kategori:
Alder:
5 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære bekymrede mor

Når ens børn ikke trives, så trives vi forældre heller ikke, så jeg forstår godt at du er bekymret.

Det er meget svært for mig at vurdere, hvorvidt der er tale om helt naturlige reaktioner eller om din søn har et problem, som det vil være godt at gøre noget ved. En psykolog er langt bedre til at vurdere dette.

Du nævner selv PPR og jeg synes det ville være en rigtig god idé at du kontaktede den psykologiske rådgivning og her fik en snak om, hvordan I skal forholde jer.

Mange forældre deler din bekymring om oprettelse af en journal, men jeg tror det er utroligt vigtigt, at du tænker på at alle jo vil din søn det bedste. I første omgang vil man sandsynligivs ikke oprette en journal, men vil naturligvis have et stykke papir, hvor din drengs og jeres cpr. nr mv. er oplyst. Hvis man så vurderer at der her er behov for f.eks. psykolog hjælp, så vil jeg gå ud fra at psykologen nedskriver de ting, der ...


Annonce

... findes frem til. Papiret er jo et arbejdsredskab, på samme måde som sundhedsplejersken i sin tid nedskrev din søns vægt, længde, noter omkring hans udvikling mv. Der er ingen papirer der er hemmelige og du har ret til at få aktindsigt.

Hvorvidt papirerne vil følge din søn i skolen afhænger af hvad man finder ud af. Det er lidt på samme måde som hvis børn går til talepædagog. Er det små børn og de får rettet deres sproglige fejl i en tidlig alder, så er tiden hos talepædagogen afsluttet, men drejer det sig om børn som fortsat har sproglige problemer i skolen, så vil talepædagogen også følge dem her.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Jeg synes derfor det vil være fornuftigt at få en vurdering af 'en professionel'. Måske er der ikke noget i det, men så ved I det, måske er der nogle ting I skal arbejde med, men det vil også hjælpe jer forældre til at tackle situationer i hverdagen bedre.

Jeg håber I finder en god løsning og ønsker jer alle det bedste.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Skole parathed

Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Bekymring for sproglig og motorisk udvikling

Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Leg

For det lille barn er leg meget vigtigt, da det er igennem leg, at barnet udforsker verden og dermed udvikler sig. Og I begyndelsen er I forældre det bedste legetøj, og jeres barn vil elske jeres mimik, lyde og berøring.

Jeres barn har stor glæde af, at I tumler, triller, hjælper barnet med at cykle med benene, danser med barnet i armene... Ligesom jeres barn har brug for at mærke jer tæt på, ligge hud-mod-hud, blive kysset, krammet, kærtegnet og sunget for.

I takt...

Læs mere i Babylex

Tommelfinger - sutte på

Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten, øver det sig i at sutte på finger. Derfor ser man ofte, at nyfødte og småbørn ligger og sutter på deres fingre - det har de også gjort inde i maven.

At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed. Det er dog stadig vigtigt, at barnet får den tryghed og opmærksomhed, som det har...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for nogen rigtig gode svar! Det er rart at kunne søge råd herinde og se man ikke er den eneste i verden med problemer.

Mor til pige på 6 måneder


Annonce