Annonce

Annonce

Svar: Problemer i børnehaven


8. marts 2010

Kategori:
Alder:
3 år, 8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære Linda

Nu er jeg i den heldige situation at du har skrevet til mig flere gange siden Julie var lille. Og selvom jeg ikke kender jer, så har jeg en helt klar fornemmelse af at din fornemmelse af Julie er rigtig god og at du som mor gør det rigtig godt. Du forsøger at anerkende hende og den personlighed hun har, samtidig med at du naturligt sætter grænser og også opstiller regler for, hvordan man opfører sig.

Så vidt jeg ved er du skilt fra Julies far, som hun ikke har hyppig kontakt med. Du står altså en del alene i hverdagen, trods støtte fra dine forældre når det er nødvendigt. Det at I to er meget alene, gør måske at du er ekstra meget på Julie, at I har noget meget nært sammen og er meget forbundet. Det er super dejligt, det er der ikke noget i vejen med, men det gør måske at Julie opfører sig anderledes hjemme end hun gør i børnehaven. Måske skal der prøves lidt flere grænser af når hun er ude blandt andre børn og voksne - dig ved hun præcist hvor hun har og du aflæser hende rigtig godt, så her er afprøvningen måske ikke så stor ... Forstår du hvad jeg mener?

Det er naturligt at børn i Julies alder prøver grænser og det er ulykkeligt, hvis de i børnehaven er sure på hende og skælder hende ud hver dag - det tyder en bemærkning som "idag har de voksne ikke været sure på mig, mor!" jo på. Hvor er det godt at du har taget fat i det og at pædagogerne efter lidt betænkningstid har kunne se at det var galt og nu derfor prøver at se en anden pige og netop anerkende det hun kan og står for.

Det lyder for mig som om at I er nødt til at tale sammen, for kommunikationen er ikke særlig god mellem dig og personalet. Det er enormt vigtigt at du har tillid til at de kan passe din ...


Annonce

... datter godt og at du føler dig fuldstændig tryg ved at overlade hende i deres varetægt. Det er ikke okay at blive mødt på gangen med "hvad har du tænkt dig at gøre ved at din datter tisser i bukserne" og "man må godt blive sur på hende, når hun sådan sjusker med det" osv. Jeg synes det er helt forkert at tage en samtale på denne måde helt tilfældigt en dag, hvor du kommer og henter.

Man kan sandsynligvis gøre meget - f.eks. kunne de jo i børnehaven indføre faste toilettider, så Julie blev husket på at hun skal gå ud at tisse og derfor undgår uheld. Ligesom hun skal huskes på lige at blive siddende lidt og se om der kan komme lidt mere, inden hun rejser sig. I børnehaven vil børn jo ofte have travlt med at lege eller være bange for at de ikke kan være med i legen igen, hvis de går ind for at tisse - og det dur jo ikke. Toilettider er derfor en god idé "du skal lige tisse inden du går ud og leger" og det er naturligvis en regel som du også vil bakke op omkring derhjemme.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Et møde med kontaktpædagogen og også børnehavens leder ville være en rigtig god idé, hvor I får talt om jeres forventninger til hinanden og mål fremover. Og hvis du føler at de svigter dit barn så må du sige det - "jeg føler faktisk at I svigter hende, når ...".

Det kan være en rigtig god idé at du tager din mor eller far med til mødet, så du ikke sidder der selv, men så der er flere ører der hører, hvad der bliver sagt og så du har en voksen at drøfte det med bagefter. Det vil også være rigtig godt at du skriver nogle ting ned, som du ønsker at drøfte, så du er sikker på ikke at glemme noget. Julie skal ikke være med til mødet, det skal være et møde mellem voksne.

Rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Uro i kroppen - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Mistrivsel i vuggestue

Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sikkerhed i hjemmet

Det er i hjemmet, at de fleste ulykker sker, og når dit barn begynder at kravle, rejse sig og bevæge sig rundt i hjemmet, så er det vigtigt at du sikrer dig, at jeres hjem er et trygt sted at færdes.

Dit barn skal have lov til at undersøge og opleve verden omkring sig. Derfor skal du sikre at dit barn kan gøre dette.

Alle rum kan være farlige og kan kræve et ekstra sikkerhedstjek - især skal du være opmærksom på køkkenet, badeværelset og stuen.

Gå...

Læs mere i Babylex

Børnemad

De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.

Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tak for dit svar - jeg gik 100% på ham og tommelfingeren. Det tog faktisk kun 3-4 dage, så ville han hellere ha sut end tommelfinger.

Tak fra Conrads mor


Annonce