Svar: Penicillin
Kære DM
Antibiotika er den store gruppe af præparater som bruges til behandling af sygdomme der skyldes bakterier, som giver feber. Penicillin er det antibiotika der er mest kendt og derfor kaldes antibiotika i daglige tale ofte for "penicillin" - penicillin er dog et præcist produkt og der findes rigtig mange forskellige slags antibiotika.
Man kan få f.eks. bredspektret antibiotika, hvilket betyder at det dræber mange forskellige bakterier og smalspektret antibiotika, som dræber enkelte udvalgte bakterier. Som en tommelfingerregel vil lægen normalt starte med at give et smalspektret antibiotika – for eksempel penicillin, da de fleste infektioner med bakterier kan helbredes med penicillin.
Når man behandler vil nogle bakterier kunne ændre sig og derved blive modstandsdygtige overfor den anvendte antibiotika. Her må lægen så skifte over til et andet ...
... antibiotika og satse på at det så vil hjælpe.
De hyppigste bivirkninger ved antibiotika er tynde afføringer, ondt i maven, kvalme og så kan man også få svampeproblemer. Det kan være svamp i munden eller svamp i kønsorganerne eller på brystet, hvis man f.eks. ammer.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
I første omgang vil udviklingen af resistens ske hos det enkelte individ, men på sigt, vil man naturligvis godt kunne forestille sig at det kunne blive globalt. Det er derfor lægerne er meget opmærksomme på ikke bare at udskive antibiotika som var det bolsjer - det er et lægemiddel, der dræber bakterier og anvendes derfor kun skal anvendes ved infektion med bakterier.
Almindelige forkølelser eller f.eks. influenza er forårsaget af virus og der vil derfor ikke være nogen gavnlig effekt af at behandle med antibiotika.
Håber du kan bruge dette videre, fortsat god bedring med dine drenge :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.
Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.
Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...
Viden om børn:
Barselsbesøg
I nogle kommuner tilbyder sundhedsplejersken at komme på besøg meget hurtigt efter fødslen. Dette sker hvis fødslen f.eks. er foregået hjemme, eller hvis moderen er gået meget hurtigt hjem efter fødslen.
Også jordemødre tilbyder nogle gange barselsbesøg i hjemmet, hvis kvinden er udskrevet inden for 48 timer efter fødslen eller hvis der er tale om en hjemmefødsel. Man taler normalt om et barselsbesøg når sundhedsplejerske eller jordemoder kommer på besøg i hjemmet 3-5 dage efter...
Medicin til børn
Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.
Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.