Annonce

Annonce

Svar: Søvnmønster - 3 mdr.


3. marts 2010

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Pernille

Der er sandsynligvis ikke noget i vejen med din mælk, men det kunne godt lyde som om at I skal arbejde lidt på en mere fast rytme, både i forhold til søvn, men også i forhold til amning. Jeg tænker som din sundhedsplejerske at det øger mælkedannelsen at lægge hyppigere til og det er derfor hun naturligt har anbefalet dig dette.

Men din dreng har samtidig en alder nu, hvor han naturligt har svært ved at koncentrere sig om brystet, når han spiser. Han er vældig interesseret i hvad der sker omkring ham og lader sig derfor forstyrre. Han slipper brystet, kigger på dig, smiler, tager lidt fat igen, slipper osv. og kommer der nogen ind i rummet, så kigger han efter dem og måske stopper han nogle gange med at amme lidt for tidligt, fordi meget andet er mere interessant.

Jeg vil anbefale dig at du begynder at arbejde fast på en rytme om dagen hvor han sover 3 lure dagligt. Han skal have en formiddagslur, en middagslur og en lur sidst på dagen. Den sidste lur kan godt ligge så sent at han naturligt går sent i seng, det gør ikke noget, det er helt normalt for alderen. Lige nu er det bare en god idé at arbejde på en 3-lure-i-løbet-af-dagen-model.

Du skal samtidig prøve at amme ham fra begge bryster mellem hver lur, det vil sige at du lægger ham til det ene bryst, når han vågner af en lur, prøver at få ham til at spise godt og effektivt der, leger, pludrer osv. og skifter ham. Og inden han så skal sove igen, så ammer du ham fra modsatte bryst. Her vil han ofte kun spise kortvarigt og derved kun få den lidt tyndere mælk, men det er ...


Annonce

... okay. Når han så vågner fra sin lur, så ammer du ham fra det bryst hvor han tog toppen sidst, forsøger at få ham til at spise effektivt der, bøvser, pludrer, skifter ham osv. og så ammer du fra modsatte bryst inden han så puttes til næste lur.

Hans vågne perioder skal være aktive perioder. Han er en baby nu og ikke længere et spædbarn. Derfor er det vigtigt at du tumler med ham, så han får brugt sig selv fysisk og pludrer, går rundt med ham, lader ham kigge på verden osv. så han også mentalt blive stimuleret og dermed både fysisk og mentalt er parat til at skulle sove, når han så bliver puttet.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


De fleste børn vil i 3-4 måneders alderen skelne mere og mere tydeligt mellem hvorvidt de er hjemme eller ude, i favnen hos mor eller en fremmed. At far kan have lidt svært ved at komme til er helt normalt i denne alder. Det er dog vigtigt at far stadig hjælper med at bade, skifte ble, leger, tumler osv. alt andet end amning - netop for at jeres dreng stadig skal fornemme at far udgør en aktiv del af hverdagen. Det er således også vigtigt at far ikke kun overtager jeres søn, når han er ked af det, træt og skal hjælpes til ro, men at far også har en stor rolle i de aktive og sjove perioder, hvor jeres dreng er mæt, glad og tilfreds. Jo mere far deltager her, jo mere vil han naturligt også kunne tage over, når jeres dreng så efterfølgende skal puttes. Men amme kan han naturligvis ikke :)

Jeg håber at ovenstående tanker hjælper videre på vej, i hvert fald hjælper det ofte at få lidt forklaring på hvad der foregår :)

Fortsat held og lykke og god weekend!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Udstyr til nyfødt - tjekliste

Når du er gravid og første gang besøger en babyudstyrsforretning, så kan du blive helt svimmel over alt det udstyr du kan købe. Tænk fremad når du skal vælge - meget babyudstyr er dyrt og bruges kun i kort tid. Derfor kan visse ting med fordel købes brugt, eller måske kan I låne eller arve. Det kan godt betale sig.

En tjekliste over babyudstyr, som kan være godt have have klar før fødslen:

- Autostol - nødvendigt, hvis I skal fragte baby i bil fra sygehuset og...

Læs mere i Babylex

Gulsot nyfødt

Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.

Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.

Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...

Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.

Tak!!


Annonce