Brev:
Vilde ben!
Kære Helen,
Vores første datter er nu knap 6 måneder, og hun har længe - ja nærmest altid - haft en tendens til helt vilde benspjæt. Ja umiddelbart tænker vi at det er meget normalt for en generelt glad baby, men grunden til vi er lidt usikre på hvor normalt det er skyldes, at det er tiltagende, og nu spjætter hun simpelthen helt vildt og KONSTANT med de ben fra hun står op til hun skal sove, uanset om hun er på legetæppe, i højstol, på puslebordet, i skråstol.
Hun sidder på intet tidspunkt roligt i f.eks. skråstolen. Med undtagelse af flasken midt om natten er det altid meget svært at give hende flaske (hun får MME + lidt mos og grød), da hun vrider og vender sig hele tiden i vores arme, fægter rundt og sparke.
Der er DAMP (eller ADHD som det hedder i dag) i min mands nære familie, og efter hvad jeg er blevet ...
... oplyst af ADHD-foreningen er det meget arveligt. Derfor er vi nu ret opmærksomme på al den konstante aktivitet med de ben. Jeg ved godt, at du naturligvis ikke kan sætte diagnose på om hun evt. skulle have ADHD (og det kan man vel næppe heller konstatere før omkring skolealderen) men vi vil dog godt lige høre, hvor almindeligt det er, at en baby spjætter SÅ meget?!? Hun vil ellers gerne stå op, bryder sig ikke så meget om at sidde, ruller sjældent på eget initiativ.
Jeg ved at ADHD-børn finder indre ro ved konstant fysisk aktivitet, ved f.eks. at pille ved ting, hoppe eller køre rundt på stolen og tænker derfor om det mon kan være det samme, som vores datter oplever? Hun sidder faktisk aldrig bare stille og kigger? Mener du, det er normal adfærd for en baby i hendes alder?
Mange hilsner og tak for dine konstruktive svar,
Lone
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Sove ude
Helt små børn skal man være forsige med at lade sove ude i barnevogn. En tommelfingerregel er, at spædbørn ikke bør sove ude, før de har genvundet deres fødselsvægt og vægten skal være mere end 3000g.
At sove ude om sommeren er enkelt. Stil barnevognen i skyggen og hold øje med dit barns temperatur ved at mærke det i nakken. Dit barn vil nyde at stå under et træ og se vinden i bladende. Et insektnet kan yde god beskyttelse mod insekter, men brug det kun, hvis der er insekter.
Klip i mellemkødet (Episiotomi)
I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.
Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.
Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.