Brev:
Bryst i stedet for sut
Hej Helen.
Jeg skriver igen i håb om et råd til vores lille dreng, Vitus på 6 mrd. Vitus vil ikke tage sut - vi har prøvet allle typer af sut (og lavet sutteklude), men han vil kun mors bryst. Han har tydeligvis et suttebehov for han ligger gerne bare med brystet i munden og sutter uden at suge.
Vitus har haft slem kolik og brystet var den eneste trøst jeg kunne give ham, eller at blive båret. Nu er han glad, men vil stadig helst "trøstes af brystet".
Det er svært at få ham til at falde til ro og i søvn om uden brystet. Som det er nu får han ofte lov til enten at falde i søvn med brystet i munden eller til han er rolig og træt - som regel kan vi bagefter lægge ham i hans seng og så falder han selv i søvn. Det samme gælder jo så når han vågner om natten. Det er et problem for jeg kunne godt tænke mig at hans far eller andre også kunne lægge ham. Det er ...
... ikke noget problem i løbet af dagen, for der sover han ude i sin barnevogn og falder fint i søvn.
Han får tre måltider i løbet af dagen, men er jo godt dækket ind med brystet, så han spiser ikke så meget - for selvom han ikke altid sutter får han ofte aktiveret mælkeproduktionen også får han alligevel lidt mælk.
Vi har selvfølgelig prøvet ikke at give ham brystet, men manglende overskud gør at vi vælger den løsning, der virker. Vi har også en dreng på 20 mrd, så det hele skal passe sammen - men er det, det vi skal gøre give ham "en kold tyrker"? Eller har du et råd, jeg vil jo også gerne vænne ham fra brystet snart, men synes, virkelig vi mangler at kunne give ham en sut som erstatning.
Forøvrigt tak for dit sidste svar - lader til at vores søn har toddlers diarre - og den rigtige kost har en positiv virkning.
På forhånd tak -
Mange hilsner
Karina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Ultralydsscanning - gravid
Ultralydsscanning giver os muligehed for at se ind i livmoderen til det lille barn. Ved at ultralydsscanne kan man således se, om barnet har det godt, man kan vurdere, om barnet vokser, som det skal, og man kan regne ud, om terminen er rigtig. Man vil også kunne se, om der er mere end et barn.
Når man ultralydsscanner, bevæger man et kegleformet eller rundt apparat rundt på den gravides mave. Der sendes nogle lydbølger gennem maven og på en skærm, vil man kunne se, hvordan...
Spinalbedøvelse
Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.
Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.