Annonce

Annonce

Brev:

Storebror forstyrrer amning og leg


1. marts 2010

Kategori:
Alder:
2 år, 11 mdr.

Storebror forstyrrer amning og leg

Kære Helen

Jeg skriver til dig nu med et spørgsmål angående vores ældste søn på 3 år til marts.

Han er og har altid været hvad man kan kalde en god dreng, og med gode mængder af både frækhed og rolighed. Han er en følsom dreng som, hvis nogle andre børn f.eks. tager noget fra ham (store, som små) så græder han i stedet for at tage det igen og er meget kærlig overfor de fleste- især voksne.

Nu er han så blevet storebror for 4 mdr. siden og det har han faktisk taget rigtig flot og vil stadig gerne både kysse og kramme lillebror mm. Man kan dog mærke (nok også pga. alderen)at der bliver prøvet grænser af og da jeg er alene med dem nogle dage, da far har lange vagter, kan det være svært ikke at skælde ud og jeg er nogle gange i tvivl om hvad jeg skal gøre.

Når jeg f.eks. ammer siger jeg til ham at lillebror lige skal have lidt ro så han må ikke sidde el stå lige ved siden af og snakke (så vil den lille ikke spise, men se på storebror). Nogle gange er det i orden og han leger lidt men mange gang skal der hoppes i sofaen og leges bag min ryg mm og jo mere jeg siger stop og skælder ud jo sjovere bliver det (ved jo godt at det er for at han kan få opmærksomhed også).

Nogle gange kommer jeg derud hvor jeg kommer til at sige at han ikke er en sød storebror eller at han ikke er sød ved lillebror fordi han ikke kan få lov at spise i fred og så får jeg bare så dårlig samvittighed fordi at det jo nok ikke lige er det der hjælper allermest.

Vi er begyndt at sætte ham op på hans stol når han gentagne gange ikke vil høre efter eller driller alt for meget (lidt i stedet for at han skal ind på sit værelse hvilket jeg ikke har det godt med) og det bruger jeg også nogle gange i amme situationen hvis han bliver ved at drille.

Først syntes han det er ”sjovt” og prøver at kravle ned hver gang jeg går men hvis jeg så bliver stående bag ham så han ikke kan komme ned (har forinden selvfølgelig fortalt ham at han lige må sidde der fordi jeg ikke vil have ...


Annonce

... at han eks. driller og må komme ned når han stopper med det eller rydder op eller hvad det nu er) så ender det med at han bliver ked af det og græder og så bliver jeg også lidt ked af det fordi jeg bliver i tvivl om det er det rigtige jeg gør eller om jeg kan gøre noget andet (ved dog ikke hvad det skulle være for lillebror skal jo have ro til at spise og jeg kan ikke gå et sted hen uden at storebror kan komme med.

Har du et forslag til dette??

Så er der en anden ting ang. hans leg. For det første vil han rigtig gerne have os til at lege meget med ham, det er dog blevet lidt bedre og han leger også selv af og til. (er rigtig god til at lege selv når vi besøger venner eller i dagplejen). Men han har det rigtig meget med at sige f.eks jeg er den og så er du den og så skal vi(de voksne) sige hvad den ene og den anden siger, lidt ligesom hvis man fortalte en historie.

Det kan også være situationer som enten er sket eller noget man kan forestille sig kunne ske, hvor han så hele tiden siger hvad sagde jeg så, hvad siger du så og hvad siger jeg så osv. Jeg syntes i starten det var meget sødt men tænker om vi skal prøve at stoppe det lidt, hvilket jeg allerede gør, men det føles lidt ligesom om at det er mig der skal bruge hans fantasi og ikke ham selv.

Tænker om det udspringer af at vi trods lillebror som har krævet lidt ekstra her i starten, bruger meget tid med ham og før lillebror kom og når han og jeg var alene hjemme har jeg også brugt meget tid på at snakke med ham og haft tid til at ”køre med” på hans leg fordi der ikke har været andre at snakke med.

Det er ikke fordi det egentlig er et kæmpe problem vil bare godt vide om vi skal stoppe det lidt for at han selv kan prøve at få en rolle leg i gang hvor det er ham som leger de forskellige personer og siger hvad de forskellige nu engang skal/vil sige..

Håber du kan hjælpe os lidt med ovenstående og tak ellers for en rigtig god brevkasse med mange gode svar.

Mange hilsner fra
"moderen"

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Opdragelse | 3 år

Fysisk reagerende 3 årig

Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...

Læs hele brevet og Helens svar


13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.

Konflikter - 3 år, 4 mdr.

Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Sure morgener - 2 år, 6 mdr.

Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....

Læs hele brevet og Helens svar


17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Flytning - 2.5 år

Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....

Læs hele brevet og Helens svar


31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Uro i kroppen - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Feber

Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes, at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt, at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen.

Når temperaturen stiger, og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje, bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have...

Læs mere i Babylex

Vugge - vugning, bevægelse

At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.

Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen :-)

Ja der er mange spørgsmål for tiden.... rart man får gode råd og information fra dig!

Håber du har nøglen til en bedre nattesøvn for os to "gamle"... vi trænger efterhånden til en go nats søvn...

...og tak for dine tidligere svar - guld!

Mange hilsner
Sanne, mor til tvillinger


Annonce