Brev:
Rytme (eller ej) og mad
Kære Helen
Vi begyndte så småt for et par måneder siden at give vores datter på 6 måneder skemad, og det er faktisk gået ok. Vi er også så småt begyndt med kød og fisk i hendes grøntsagsmos, og det går egentlig også ok. Jeg har ammet hende, men er stort set stoppet med det nu, pånær om natten, og i stedet får hun flaske lige inden hun skal sove.
Jeg synes dog, det er utroligt svært at få hende ind i en rytme. Nogle gange vågner hun kl 5 om morgenen og kan ikke sove mere, og andre gange kan hun sove til kl 8.30, selvom hun er kommet i seng samtidigt om aftenen (det er dog ikke ofte, normalt vågner hun mellem 6.30 og 8).
Udover det, så er hun begyndt kun at sove 45 minutter hver gang, hun skal have en lur. Kan dette skyldes, at hun ofte falder i søvn, når hun får sin flaske? Den eneste rytme hun er i, er at hun kan være vågen 2½ time, og så er hun træt og skal puttes.
En 'normal' dag kan se således ud:
kl.5.30: Ammes og sover videre i mors seng
kl 7.00: vågner og hygger lidt inden vi står op
kl 7.30: morgenmad - grød med frugtmos
kl 9.30: flaske og puttes til lur
kl.10.45: Vågner
kl.11.15: frokost - anden grød med frugtmos
kl.13.15: Flaske og ...
... lur
kl 14.00 (måske 14.45, hvis vi er heldige!): vågner
kl 14.30 el 15.00: frugtmos (eller yogurt med frugtmos)
kl 16.30: flaske og lur
kl 17.00: vækkes
kl 17.30: aftensmad - mos med kød
kl 19.30: flaske (evt. med vælling) og puttes
Jeg er begyndt at give hende lidt yoghurt om eftermiddagen sammen med frugtmos, for jeg synes ikke hun spiser så meget mme når hun får sin flaske. Hun tager måske 70-80 ml hver gang. Af og til får hun en lille smule sødmælk til sin mad, sammen med vand. Er det nok?
Og hvordan kommer vi videre nu med mad? Hun er meget interesseret i vores mad, og hvis hun kan få fat i det, kommer det i munden og så sutter hun på det. Men hun vil ikke have sin egen mad, hvis det ikke er pureret. Må vi begynde at give hende noget? Mange gange spiser hun ikke særlig meget til måltiderne, hvilket jo sikkert skyldes at hun har fået en flaske lige inden sin lur. Skal jeg droppe flaskerne for at hun får nok grød/mos? Hvis jeg gør det, får hun så nok mælk?
Jeg ved godt, at det var en hel masse spørgsmål på én gang (og jeg kunne sikkert også komme på flere!), men jeg håber at det var nogenlunde klart hvad mine problemstillinger var.
Kærlig hilsen
Hanne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Allergidisponerede børn
Når man taler om allergidisponerede børn skelner man imellem dobbelt forældre disposition og svær enkeltdisposition.
Dobbelt forældredisposition er når begge forældre har/har haft flerårig, svær lægediagnosticeret behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit, børneeksem eller sikker fødevareallergi).
Svær enkeltdisposition er når en af forældrene og/eller søskende har/har haft flerårig svær lægediagnosticeret, behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit,...
Sutteflaske
For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.
Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.
Sutteflaske-sutterne findes...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.
Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?
Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.
Tak for det!
Kærlig hilsen
Mor.