Annonce

Annonce

Svar: Mad, søvn og amning - 7 mdr.


13. juni 2004

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære evigt søvnige mor

De fleste børn vil omkring 8 mdr´s alderen begynde at kunne tygge og din søn er fortsat kun 7 mdr gammel. Han skal nok lærer det, men det tager lidt tid og øvelse gør mester:o)

Med hensyn til amning, så har du sikker fuldstændig ret i at han spiser så pæn en del ved brystet at det tager pladsen og dermed lysten op for anden mad. Amning om natten er ikke ernæringsmæssigt nødvendigt med den alder han har nu, der kan dog være lidt tryghed i det. Jeg synes dog at det er en rigtig god idé at du har droslet ned i amning, så han kun får to gange om natten, men du må meget gerne forsøge at droppe amningen fuldstændig om natten.

Det blideste måde at gøre dette på er ved kun at lægge ham til de to gange, som nu, men når han så dier hos dig, så forsøger du at lirke brystet ud af hans mund. Protesterer han højlydt, så må vorten ind i munden igen, men du bliver ved med at tage den ud indtil han finder ud af at falde til ro uden. I stedet holder du ham så i hånden, eller vugger ham blidt på hoften, når han sover hos dig. Efterhånden som han lærer at sove uden brystet i munden, så nøjes du med at holde i hånd eller vugge lidt. Du kan også forsøge med en sut, pas dog på at du ikke kommer ind i en vane at give ham sutten, hver gang han vågner, for så ender det med at du ligger med et ben ude af sengen natten igennem.

Alternativt kan du droppe natamningen fuldstændig og så evt. lade far overtage om natten, da han jo ikke kan amme. Du må så ...


Annonce

... sørge for at din søn får lidt mere mad og drikke i løbet af dagen, så han ikke vågner af sult om natten; men det burde han også hurtigt kunne komme efter, når mælkemængden er nedsat.

En plan for et 7 mdr´s barn kan se sådan her ud:
Morgen: amning
Formiddag: grød med frugtmos
Frokost: grøntsagsmos med kød eller fisk, amning
Eftermiddag: grød med frugtmos, evt. amning
Sen eftermiddag: amning
Aften: grøntsagsmos med kød eller fisk, evt. frugtmos til dessert
Sen aften: amning

Til måltiderne tilbyder du vand af kop.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Prøv at lave en portion havregrød eller øllebrød, så han vænner sig til en mere fast grød. Grøntsagsmosen prøver du at mose med en gaffel. Du kan også prøve at give ham en kartoffelbåd og en kogt gulerod i hånden og se hvad han siger til det. Nogle børn går jo direkte fra grøden og til den mere faste mad.

Jeg synes det er en god idé at give ham en lille portion grøntsagsmos, lidt er bedre end ingen ting og derefter kan du godt tilbyde lidt frugtmos som dessert. Det er jo også vigtigt at du får ham mættet godt, så han ikke vågner fordi han er sulten om natten.

Som du beskriver situationen nu er det ikke bedre at amme ham i stedet for at give ham mad. Det er fortsat godt at amme om dagen, men om natten forsøger du at stoppe og amning skal ikke komme i stedet for et måltid. Han har også behov for de ekstra næringsstoffer han får gennem mere fast føde, nu hvor han skal til at bevæge sig mere omkring.

Fortsat held og lykke med ham.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Uro i kroppen - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Mistrivsel i vuggestue

Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Jern - jerntilskud præmatur

Børn, der er født for tidligt, har behov for jerntilskud, da de har mindre depot af jern ved fødslen og større væksthastighed. Jern tilskuddet startes 6 uger efter fødslen:

Fødselsvægt < 1500 gram: Ca 8 mg jern dagligt i 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: ca 8 mg jern dagligt til 6 måneder

Børn, som får mere end halvdelen af deres ernæring som modermælkserstatning, skal have ½ dosis jern, dvs. ca. 4 mg hver dag eller 8 mg hver anden dag.

Det...

Læs mere i Babylex

Pudendusblokade ved fødsel

Pudendusblokade er en bedøvelse af skeden og mellemkødet, som kan gives til kvinder, der er i fødsel.

Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden, og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse, man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.

Pudendusblokaden er for de fleste lidt ubehagelig at få lagt, og den kan dæmpe presseveerne, så man som kvinde ikke kan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tusind tak for en rigtig god brevkasse, hvor vi som førstegangsforældre har fået svar på rigtig mange spørgsmål, bare ved at sidde og surfe lidt rundt i kategorierne. Dine gode svar har virkelig været en stor hjælp hele vejen igennem.

Bedste hilsner
Malene og Maria på 6 uger


Annonce