Brev:
Morsyg dreng på 8 mdr.
Kaere Helen
Tak for en fantastisk brevkasse som har vaeret en stor hjaelp for mig der bor meget langt vaek fra Danmark!
Vores dreng er blevet 8 mdr og trives rigtig godt! Han har altid vaeret meget sammen med mig da vi ikke har haft nogen der kunne passe ham her i landet (ud over far). Vi er meget ude sammen med andre mennesker, er i flere moedregrupper mm og det elsker han. Han er meget grinende og elsker naar folk pjatter med ham - saa laenge han sidder paa mors arm.
Den sidste 1 1/2 maaned har han vaeret ekstra morsyg. Hvis han ikke kan se mig bare et oejeblik saa skriger han i vilden sky men bliver glad igen saa snart han er hos mig og smiler bredt til den der holdt ham selvom han lige har tudet. Den sidste uge er han begyndt ogsaa at graede hvis han bliver efterladt hos far som han ellers er meget glad for. Det gaar dog over hvis jeg er helt vaek.
Jeg ved det normalt for hans alder og jeg proever at imoedekomme det. Han sidder og leger ...
... i sin hoeje stol taet paa mig naar jeg laver noget andet, han sidder i slyngen og paa armen halvdelen af dagen saa min ene arm ligner en vaegtloefters, jeg laver tit - boeh med ham og forsikrer ham naar han er hos andre - men han skriger lige meget hvad hvis andre tager ham - ogsaa selvom det folk han kender godt.
Problemet er at jeg skal starte med at arbejde i april og er i Danmark hele marts saa vi er saa smaat begyndt at introducere ham til hende der skal passe ham. Det en han har set 2 gange om ugen hele sit liv da hun har gjort rent for os indtil nu. Han er glad for hende og smiler over hele fjaeset naar han ser hende - men vil som altid ikke holdes.
Jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe det an for jeg synes det er rigtig svaert at han bliver saa ked af det. Har proevet at vaere vaek et par gange af 1/2 times varighed og han graeder naesten hele tiden.
Har du et par ideer til hvordan man kunne goere det?
Kaerlig hilsen
mor til bavianunge
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Body Mass Index - BMI
Body Mass Index er en beregning af hvordan en persons højde passer til personens vægt. BMI defineres som vægten i kg divideret med højden i meter i anden (kg/m2).
Et sundt BMI for voksne ligger mellem 18.5-24.9. Man bruger ikke denne måling til små børn, men i stedet bruger man vækstkurver.
Ved at tegne barnets længde/højde og vægt ind på en kurve, så kan man følge om barnet vokser som det skal.
En tommelfingerregel lyder at små børn fordobler...
Trøske
Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt, men meget ubehageligt for barnet, og det bør derfor behandles.
Trøske er meget almindeligt de første måneder efter fødslen, og det kan være svært at vurdere, hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen, og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligvis tale om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet