Svar: Aftenmareridt med tvillinger
Kære Udmattede tvillingemor
Jeg må indrømme at jeg ikke helt kan gennemskue hvad der lige sker hos jer og hvor voldsomt dine børn skriger, når de skal sove ...
Nogle børn græder inden de falder i søvn, det er en 'overtræt' gråd, en klynkende gråd som handler om at barnet på en eller anden måde at nødt til at græde lidt før det kan overgive sig til søvnen. Nogle taler om at børn på den måde kommer af med 'overskudsenergi' og derefter sover godt. Der er her ikke tale om en gråd, hvor barnet er fuldstændig opløst og græder rigtig længe, mere om en jamren, hvor barnet tydeligt er træt og kan lulles til ro, liggende i sin seng.
Når jeg læser dit brev, så får jeg fornemmelsen for at børnene har en rytme, hvor de kommer op, får mad, leger osv. og puttes igen. Det fungerer for nogen at gøre tingene i denne rækkefølge, men ikke for alle ... De fleste børn vil have det bedst med at komme op, blive skiftet, lege osv. og så få mad lige inden de skal ud at sove. Du kan derfor overveje om du kan prøve at ændre lidt på rytmen, så de naturligt får mælk som en del af putteritualet.
Du skriver at du har forsøgt rigtig mange ting og det er faktisk disse ting jeg vil foreslå dig - netop at give dem flasken i sengen, putte dem i voksipose, lægge dig sammen med dem eller lignende, for at få dem til at ...
... slappe af og overgive sig til søvnen. Det kan være en mulighed i en overgang at tilbyde dem mælk af to omgange - både når de vågner af lur og så igen inden de skal sove, simpelthen for at få dem fyldt lidt ekstra op og forhåbentlig gjort lidt mere rolige.
At gå med dem og vugge dem er naturligvis uholdbart i længden. De bliver jo tungere og tungere og har svært ved at skulle sove i jeres favn ... At lære dem at sove i barnevognen er derfor en god idé og det samme gælder i sengen. I kan evt. komme brio bedrockeres på sengen, så den kan vugges lidt og I kan også sætte jer i en gyngestol eller på en stor gymnastikbold, for at berolige dem uden at I behøver gå rundt.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
I skal naturligvis medtænke den fortidlige fødsel og deres behov for fysisk kontakt, nærhed, behov for at blive vugget og beroliget - og også stadig behov for at blive skærmet. Måske ville det hjælpe hvis I kunne bære dem i en slynge eller hvis børnene kunne sove i en slyngevugge, i en leandervugge (hvis de overhovedet kan være der) eller på en sansegynge, der hænger lavt over gulvet ... Simpelthen fordi de på den måde ville blive bevæget, vugget, som de har stort behov for og som faktisk også virker - men stadig uden at det bliver alt for tungt for jer.
Jeg håber du kan bruge disse tanker lidt videre på vej, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Kræsenhed
Når barnet er kommet i gang med skemaden, så er det meget vigtigt at introducere så meget forskelligt af familiens mad som muligt.
Når barnet først er blevet 1 år, så er appetitten og lysten til at smage noget nyt ikke særlig stor.
Prøv altid at servere det samme for barnet som I selv spiser og se altid ud som om I nyder maden. Lad være med at vise barnet for meget interesse, men lad det spise uden at presse det.
I må respektere at der er noget mad,...
Passiv rygning og børn
Små børn er særligt sårbare overfor passiv rygning, da deres organer endnu ikke er færdigudviklede.
Vi ved i dag at børn, som udsættes for passiv rygning, bliver oftere syge, og ofte også rammes hårdere af sygdomme. Børn, som udsættes for passiv rygning, har langt større risiko for at udvikle astmatisk bronkitis, astma, lungebetændelse og mellemørebetændelse.
Undersøgelser viser også at børn, som udsættes for passiv rygning i fostertilstanden og efter fødslen, vil...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen & Co.
Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.
Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )
Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!
Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.